Eläinvihreät vaatii kansalaisille mahdollisuuksia vaikuttaa tuotantoeläinten oloihin: "Nuorille tuottaa ahdistusta tieto, miten eläimiä kohdellaan" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Eläinvihreät vaatii kansalaisille mahdollisuuksia vaikuttaa tuotantoeläinten oloihin: "Nuorille tuottaa ahdistusta tieto, miten eläimiä kohdellaan"

Uusi yhdistys ajaa eläinten häkkikasvatuksen lopettamista sopivalla siirtymäajalla.
Eläinvihreät
Eläinvihreiden mielestä lainsäädännön vähimmäisvaatimuksena pitää olla kaikkien eläinten kohtelu itseisarvoisina yksilöinä.

Vihreille on syntynyt uusi alajaosto Eläinvihreät. Yhdistys tiedottaa keskittyvänsä eläinten arvostusta ja hyvinvointia lisäävään eläinpolitiikkaan.

"Yhteiskunnassamme on sallittu eettisesti ongelmallisia eläinten hyväksikäytön muotoja, joihin kansalaisten on vaikea vaikuttaa demokratian keinoin. Eläimistä välittäville ihmisille, etenkin nuorille, tuottaa ahdistusta pelkkä tieto siitä, millä tavalla eläimiä pahimmillaan kohdellaan esimerkiksi ruuantuotannossa, turkistarhauksessa, eläinkokeellisessa tutkimuksessa ja lemmikkibisneksessä", yhdistyksen tiedotteessa sanotaan.

"Päättäjien on otettava vakavasti kansalaisten huoli eläinten puolesta ja ryhdyttävä asian vaatimiin toimenpiteisiin. Kansalaisille on tarjottava mahdollisuuksia edistää eläinten hyvinvointia omilla elämäntapa- ja kulutusvalinnoillaan", vaatii Eläinvihreiden puheenjohtaja Anni Teerikangas Pietarsaaren vihreistä.

Eläinvihreiden mielestä lainsäädännön vähimmäisvaatimuksena pitää olla kaikkien eläinten kohtelu itseisarvoisina yksilöinä, joiden arvostus ei riipu niiden ihmisille aiheutuvasta hyödystä.

"On selvää, että esimerkiksi eläinten häkkikasvatus on lopetettava sopivalla siirtymäajalla. Säädökset on laadittava siltä pohjalta, mitä ajantasainen tutkimustieto ja nykyiset moraalikäsitykset edellyttävät eläinten kohtelulta", Teerikangas sanoo.

Yhdistyksen mukaan Suomi on jo edelläkävijä monissa eläintenpitokäytännöissä ja tutkimuksessa. Tietotaitoa pitäisi viedä EU-politiikkaan.

Lue lisää

Eläinvihreät ry vetoaa ministeri Leppään ja viranomaisiin sinikettujen Kiinan-kuljetusten kieltämiseksi – "eläimet eivät kestä rasitusta"

Kokoomuksen Orpo vaatii MT kolumnissaan valkoposkihanhien metsästystä

Perussuomalaisten Tavio: Ano Turtiaisen twiitti käsitellään eduskuntaryhmän kokouksessa

Hallitus neuvottelee maskeista ja ulkomaanmatkailun rajoitusten lieventämisestä – rajoitusten tilannetta käydään läpi erityisesti lähialueiden osalta