Katso video: Pääministeri Antti Rinne pohtii ravitsemuksen merkitystä: "Sillä on äärimmäisen iso merkitys kansantalouden kannalta" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Katso video: Pääministeri Antti Rinne pohtii ravitsemuksen merkitystä: "Sillä on äärimmäisen iso merkitys kansantalouden kannalta"

"Mitä alhaisempi sosiaaliekonominen asema ihmisellä on, sitä huonommin myös terveyden näkökulmasta syödään."

Suomella on pääministeri, joka tunnetaan innokkaana ruoanlaittajana. Antti Rinne (sd.) iloitsee siitä, että Suomessa tuotetaan puhdasta ruokaa.

"Suomalainen ruoka on antibioottivapaata ja monessa suhteessa paljon puhtaampaa ja terveellisempää kuin missään muualla päin maailmaa", kiittelee pääministeri.

Ruoka on myös yhteiskunnallisesti tärkeä asia.

"Ruoka on merkittävä osa yhteiskuntapolitiikkaa. Ruoka on terveyspolitiikkaa, ilmastopolitiikkaa ja sosiaalipolitiikkaa."

"Sillä on äärimmäisen iso merkitys kansantalouden kannalta, millä tavalla me ruokaa nautitaan."

Rinne ei halua lietsoa kansalaisten huonoa omaatuntoa ruuasta, mutta näkee, että ruoka on yksi terveyden näkökulmasta tärkeimpiä asioita, jolla sairastuvuuteen voidaan vaikuttaa.

"Mitä alhaisempi sosiaaliekonominen asema ihmisellä on, sitä huonommin myös terveyden näkökulmasta syödään. Se voi johtaa siihen, että vakavat sairaudet koskettavat nimenomaan sosioekonomisesti heikommassa asemassa olevia ihmisiä."

"Jos miettii millaisia terveysvaikutuksia ruualla on, sillä on iso merkitys meidän terveyteen ja sairastavuuteen ja sitä kautta kansantalouteen. Olen ollut onnellinen siitä, että meillä Suomessa saa kaupasta puhdasta ja turvallista ruokaa."

Oman terveydentilansa parantumisesta kertonut pääministeri tunnistaa yhteyden ruokavalion ja terveyden välillä.

"Olen itse havainnut sen, että ruoka vaikuttaa omaan terveydentilaan. Olen vuosia syönyt paljon, paljon kalaa, mutta syön myös lihaa. Se ei ole minulle mörkö. Viikoittain laitan pari kertaa lihaakin, jos itse pääsen tekemään. Se on minulle tärkeä harrastus."

Lue lisää:

Lue lisää

Jo yhden korvan kohtalainen huonokuuloisuus lisäsi tasapaino-ongelmien riskiä yli kaksinkertaiseksi – uusi korealaistutkimus paljastaa

Aarre: Villiruokakursseja vetävä kokki Jouni Toivanen kertoo, mitkä kaksi asiaa jokaisen villivihanneksia keräävän pitää muistaa – ”Haluan, että jokainen kotikokki löytäisi villiyrtit”

Ruokaasuomesta.fi lopettaa toimintansa 28.5.

Liikkuminen estää nuorten masennusta: Normaali kävelykin riittää