Antti Rinne ehdottaa sanomalehtien ja postin yhteisjakeluyhtiötä: "Kansalaisten perusoikeus on saada kirjeitä ja ehdottomasti myös sanomalehtiä" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Antti Rinne ehdottaa sanomalehtien ja postin yhteisjakeluyhtiötä: "Kansalaisten perusoikeus on saada kirjeitä ja ehdottomasti myös sanomalehtiä"

"Yhdenvertaiset palvelut voivat olla erinäköiset eri alueilla."
Sanne Katainen
Pääministerin mielestä jokaiselle pitää taata yhdenvertaiset palvelut riippumatta asuinpaikasta.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on pahoillaan syrjäseuduille jumiin jääneiden ihmisten tilanteesta.

”Ikäihmiset ovat jääneet ikään kuin kehityksen jalkoihin. Olet tehnyt vuosikymmenet palkkatyötä, maksanut kiinteistön ja nyt se on menettänyt arvoaan tämän väestökehityksen takia. Minusta on kohtuutonta, etteivät ihmiset pysty muuttamana palvelujen piiriin siksi, etteivät he saa kiinteistöään myytyä.”

Pääministerin mielestä jokaiselle pitää taata yhdenvertaiset palvelut riippumatta asuinpaikasta.

”Mutta realiteetti on se, että meillä on iso, pitkä maa. Jokaisella on oikeus valita asuinpaikkansa. Yhdenvertainen palvelu voi olla vähän erinäköinen eri paikoissa.”

Yksi kaikille kuuluva palvelu on posti.

”Kansalaisten perusoikeus on saada kirjeitä ja ehdottomasti myös sanomalehtiä. Mä oon medialiitolle esittänyt, että selvitettäisiin valtiovallan, postin ja lehtien välistä yhteistyötä jakelun osalta.”

”Minulla on semmoinen ajatus, että voisko sanomalehtien jako ja postin jako jollakin tavalla yhteisesti hoitaa. Se voisi olla esimerkiksi jakeluyhtiö, jossa olisi mukana media ja julkisen palvelun tarpeet.”

Rinne luottaa ministeri Sirpa Paateron työryhmään, jonka tarkoitus on miettiä postin tulevaisuutta.

Lue lisää

Poliisi tutkii Postin nimissä tehtyjä ammattimaisia huijauksia – tiedossa yli 30 uhria

Karjanlanta ideologisessa hyötykäytössä

Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari haluaa valjastaa diplomaatit vientityöhön – "Meillä on erinomaisia suurlähettiläitä tehtävään"

Posti: Kevennetty perjantaijakelu kestää vain elokuun loppuun asti