Perussuomalaisten Halla-aho MT:n kyselystä: Ihmisille ei riitä, että muut puolueet vain puhuvat - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Perussuomalaisten Halla-aho MT:n kyselystä: Ihmisille ei riitä, että muut puolueet vain puhuvat

"Selityksenä ovat samat tekijät, joiden vuoksi olemme ykkönen myös työväenpuolueena ja taidamme olla yrittäjäpuolueenakin."
Carolina Husu
Jussi Halla-aho ei yllättynyt MT:n kyselyn tuloksesta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei myönnä olevansa varsinaisesti yllättynyt MT:n kyselystä, jossa suomalaiset mieltävät perussuomalaiset eniten lapsiperheiden asiaa ajavaksi puolueeksi.

”Mielenkiintoinen tieto, mutta en sanoisi, että yllätyin”, hän kommentoi MT:lle maanantaiaamuna tuoreeltaan puhelimitse.

”Selityksenä ovat samat tekijät, joiden vuoksi olemme ykkönen myös työväenpuolueena ja taidamme olla yrittäjäpuolueenakin. Ihmiset ymmärtävät, että heidän ongelmansa ovat osa laajempia kokonaisuuksia ja liittyvät esimerkiksi verotukseen. Ihmiset kokevat, että heiltä verotettua rahaa käytetään epäoikeudenmukaisesti”, Halla-aho sanoo.

”Maahanmuuton kautta kaupungeissa asuinalueet ja koulut ovat eriytyneet, maalla tyytymättömyys muiden politiikkaan voi liittyä yleiseen elinkelpoisuuden rapistumiseen. Maaltamuutolle ei suuressa kuvassa kukaan voi mitään, mutta se, miten rahaa käytetään vaikuttaa ihmisiin. Heikennetäänkö ihmisten mahdollisuuksia asua maalla ja onko esimerkiksi koulu järkevän matkan päässä?”

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on puhunut myös perhepolitiikasta, mutta julkisuuteen pääsevät vain maahanmuuttoa koskevat kannanotot. ”Ihmisille ei riitä, että muut puolueet sanovat olevansa lapsiperheiden asialla, koska se koetaan vain näennäiseksi puheeksi.”

MT:n kysely: Suomalaisten mielestä perussuomalaiset ajaa lapsiperheiden asiaa parhaiten sekä maaseudulla että kaupungissa

Lue lisää

Oppositiossa erilaisia näkemyksiä ulkoministerin viranhoidon edellytyksistä: Jussi Halla-ahon mielestä Haaviston uskottavuus kärsii rikosepäilyistä – Kai Mykkänen uskoo hänen ammatti-ihmisenä pystyvän hoitamaan ulkoministerin virkaansa

Pekka Haaviston suosio romahti presidenttikyselyssä – Sanna Marin kirinyt Haaviston ja Olli Rehnin tuntumaan

Ääripäät laskussa presidenttikisassa

Tasa-arvo yhä liian vaikea laji