LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Politiikka

Perussuomalaisten Halla-aho MT:n kyselystä: Ihmisille ei riitä, että muut puolueet vain puhuvat

"Selityksenä ovat samat tekijät, joiden vuoksi olemme ykkönen myös työväenpuolueena ja taidamme olla yrittäjäpuolueenakin."
Carolina Husu
Jussi Halla-aho ei yllättynyt MT:n kyselyn tuloksesta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei myönnä olevansa varsinaisesti yllättynyt MT:n kyselystä, jossa suomalaiset mieltävät perussuomalaiset eniten lapsiperheiden asiaa ajavaksi puolueeksi.

”Mielenkiintoinen tieto, mutta en sanoisi, että yllätyin”, hän kommentoi MT:lle maanantaiaamuna tuoreeltaan puhelimitse.

”Selityksenä ovat samat tekijät, joiden vuoksi olemme ykkönen myös työväenpuolueena ja taidamme olla yrittäjäpuolueenakin. Ihmiset ymmärtävät, että heidän ongelmansa ovat osa laajempia kokonaisuuksia ja liittyvät esimerkiksi verotukseen. Ihmiset kokevat, että heiltä verotettua rahaa käytetään epäoikeudenmukaisesti”, Halla-aho sanoo.

”Maahanmuuton kautta kaupungeissa asuinalueet ja koulut ovat eriytyneet, maalla tyytymättömyys muiden politiikkaan voi liittyä yleiseen elinkelpoisuuden rapistumiseen. Maaltamuutolle ei suuressa kuvassa kukaan voi mitään, mutta se, miten rahaa käytetään vaikuttaa ihmisiin. Heikennetäänkö ihmisten mahdollisuuksia asua maalla ja onko esimerkiksi koulu järkevän matkan päässä?”

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on puhunut myös perhepolitiikasta, mutta julkisuuteen pääsevät vain maahanmuuttoa koskevat kannanotot. ”Ihmisille ei riitä, että muut puolueet sanovat olevansa lapsiperheiden asialla, koska se koetaan vain näennäiseksi puheeksi.”

MT:n kysely: Suomalaisten mielestä perussuomalaiset ajaa lapsiperheiden asiaa parhaiten sekä maaseudulla että kaupungissa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kike Elomaa: "On suuri pettymys, ettei Suomi nostanut maataloutta EU-puheenjohtajana mitenkään esiin"

HS-gallup: Perussuomalaiset yhä selkeästi ykkönen

Kansa ei karsi liha-annoksesta