"Maatalous haluttiin jälleen istuttaa ilmastosyyllisten penkille" – Sari Essayah vertaa Helsingin ruokalinjausta totalitaarisen ideologian toimintatapaan - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

"Maatalous haluttiin jälleen istuttaa ilmastosyyllisten penkille" – Sari Essayah vertaa Helsingin ruokalinjausta totalitaarisen ideologian toimintatapaan

"Tiedostavin kansanosa voi tehdä päätöksen toisten puolesta. Näinhän se on kaikissa totalitaarisissa ideologioissa", Essayah kirjoittaa MT:n kolumnissaan.
Pasi Leino
Sari Essayah on huolissaan siitä, että Helsingin kaupungin linjauksen kaltaiset päätökset lisäävät tuontiruuan osuutta koululaisten lautasilla.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah ruotii MT:n kolumnissaan Helsingin päätöstä julkisista ruokahankinnoista.

"Maatalous ja ruuantuotanto haluttiin jälleen istuttaa ilmastosyyllisten penkille. Jos ei nyt koko maailma, niin ainakin Helsinki pelastuu luopumalla maidosta ja lihasta. Tätä päätöstä ei pidä jättää kansalaiselle itselleen, vaan tiedostavin kansanosa voi tehdä sen toisten puolesta. Näinhän se on kaikissa totalitaarisissa ideologioissa", Essayah kirjoittaa.

"Surullisinta näissä keskusteluissa on se, että suomalaisen maatalouden mittavat mahdollisuuden hiilensidonnassa ja kiertotaloudessa halutaan tyystin sivuuttaa."

Lue koko kolumni:

Sari Essayah: Identiteettipolitiikkaa maidolla

Lue myös:

Helsingin kaupunki puoltaa lihan ja maidon kulutuksen vähentämistä – keskustan Kärnän mielestä "vegaanihumputukseen ei tarvitse alistua"

Lue lisää

Oppositiossa erilaisia näkemyksiä ulkoministerin viranhoidon edellytyksistä: Jussi Halla-ahon mielestä Haaviston uskottavuus kärsii rikosepäilyistä – Kai Mykkänen uskoo hänen ammatti-ihmisenä pystyvän hoitamaan ulkoministerin virkaansa

Hei, me muutetaan historia!

Helsingissä havaittu radioaktiivisia aineita, lähteenä ilmeisesti ydinvoimalaitos

Maitotiloilla on isot investointihalut, mutta Valion uusi sopimusmalli luo epävarmuutta