LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Politiikka

Katri Kulmuni kommentoi MT:n perhekyselyä: "Antaa paljon kirittävää keskustalle"

Keskustan puheenjohtajan mukaan tulevassa perhevapaauudistuksessa ei saa leikata äitien osuutta vapaista.
Jaana Kankaanpää
Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan lapsi- ja perhepolitiikka on ollut aina keskustalla politiikanteon keskiössä.

Keskusta sijoittui neljänneksi, kun MT kysyi suomalaisilta, mikä puolue ajaa parhaiten lapsiperheiden asiaa. Kansalaisten mielestä perussuomalaiset, SDP ja vasemmistoliitto ovat keskustaa lapsiystävällisempiä puolueita.

Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan MT:n kyselyn tulos mukailee puolueiden yleistä gallupsuosiota. Hän muistuttaa, että lähes puolet kyselyyn vastanneista ei osannut nimetä mitään puoluetta perhemyönteiseksi.

"Kysely antaa toki myös paljon kirittävää keskustalle. Emme voi olla tyytyväisiä gallupin neljänteen sijaan. Lapsi- ja perhepolitiikka on ollut keskustalla aina politiikanteon keskiössä", Kulmuni sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

Keskustan puheenjohtaja painottaa, että tulevan perhevapaauudistuksen täytyy parantaa lapsiperheiden asemaa. Isien osuutta perhevapaista on kasvatettava, mutta se ei saa tarkoittaa sitä, että äitien osuutta vapaista leikattaisiin.

"Kysely kertoo myös siitä, että vanhemmat kaipaavat työelämältä lisää joustavuutta. Toivon työpaikoille rohkaisua perheellistymiseen ja siihen, että vanhemmat käyttäisivät enemmän olemassa olevia perhevapaita", Kulmuni sanoo.

Lue alkuperäinen juttu MT:n perhekyselystä: MT:n kysely: Suomalaisten mielestä perussuomalaiset ajaa lapsiperheiden asiaa parhaiten sekä maaseudulla että kaupungissa

Lue Halla-ahon kommentit: Perussuomalaisten Halla-aho MT:n kyselystä: Ihmisille ei riitä, että muut puolueet vain puhuvat

Aiheeseen liittyvät artikkelit

EU:n aluetukirahat jaetaan uudelleen – elinkeinoministeri Kulmuni toivoo maakunnilta kompromissia: "Sieltä löytyy se paras asiantuntemus"

Kun lapsia syntyy yhä vähemmän, lapsilisää maksetaan entistä harvemmalle – keskusta haluaa korottaa lapsilisiä säästyvillä rahoilla

Orpo ja Kulmuni antoivat tukensa koulujen joulujuhlien järjestämiselle kirkossa, eivät pelkästään joulukirkolle – HS:n juttu kertoo