Vihreät jäi häntäpäähän MT:n perhekyselyssä – Emma Karin mukaan päiväkotien ja koulujen puolustamista ei aina mielletä perheiden puolustamiseksi - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Vihreät jäi häntäpäähän MT:n perhekyselyssä – Emma Karin mukaan päiväkotien ja koulujen puolustamista ei aina mielletä perheiden puolustamiseksi

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari muistuttaa, että lapsiperheet eivät ole keskenään samanlaisia.
Emma Karin mukaan vihreät haluaa rakentaa lapsiystävällistä Suomea panostamalla varhaiskasvatukseen ja koulutukseen, torjumalla lapsiperheköyhyyttä, kehittämällä neuvoloita ja muita matalan kynnykset palveluita lapsiperheille.

MT kysyi, mikä puolueista ajaa parhaiten lapsiperheiden asiaa Suomessa. Mielipiteensä kertoneiden suomalaisten mielestä puolueista Perussuomalaiset (PS) on eniten lapsiperheiden asialla. Vihreät sijoittui kyselyssä vasta kuudennelle tilalle.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari muistuttaa, että lapsiperheet eivät ole keskenään samanlaisia. Sen vuoksi hän ei halua arvioida, mitä vastaajat ovat painottaneet.

"Voi myös olla, että esimerkiksi päiväkotien ja koulujen puolustamista ei aina mielletä perheiden puolustamiseksi, vaikka juuri siitä on kyse", Kari vastaa Maaseudun Tulevaisuudelle sähköpostilla.

Karin mukaan vihreät haluaa rakentaa lapsiystävällistä Suomea panostamalla varhaiskasvatukseen ja koulutukseen, torjumalla lapsiperheköyhyyttä, kehittämällä neuvoloita ja muita matalan kynnykset palveluita lapsiperheille.

Lisäksi vihreät haluaa helpottaa työn ja perheen yhteensovittamista uudistamalla perhevapaat tasa-arvoisiksi.

"Esimerkiksi viime kaudella torjuimme kunnissa Sipilän hallituksen tekemiä heikennyksiä varhaiskasvatukseen. Nyt hallituksessa ollessamme tasa-arvoinen päivähoito-oikeus on päätetty palauttaa ja ryhmäkokoja pienennetään. Lisäksi puolustamme tiukalla ilmastopolitiikalla lastemme oikeutta hyvään tulevaisuuteen", Kari sanoo.

Lue alkuperäinen juttu MT:n kyselystä: Suomalaisten mielestä perussuomalaiset ajaa lapsiperheiden asiaa parhaiten sekä maaseudulla että kaupungissa

Lue lisää

Virrat antaa jokaiselle vauvalle 4 000 euroa – potti maksetaan kahdeksan ensimmäisen elinvuoden aikana

Kansanedustaja Emma Kari sai kolmannen lapsensa

Ylen gallup: SDP:n kannatuksen kasvu taittui, mutta se on yhä suosituin puolue

Sekavaan tilanteeseen ajautunut keskusta päättää uudesta valtiovarainministeristä tänään – arvuuttelu ministeristä käy kuumana, samoin valtakamppailu puolueessa