LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Politiikka

Vihreät jäi häntäpäähän MT:n perhekyselyssä – Emma Karin mukaan päiväkotien ja koulujen puolustamista ei aina mielletä perheiden puolustamiseksi

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari muistuttaa, että lapsiperheet eivät ole keskenään samanlaisia.
Emma Karin mukaan vihreät haluaa rakentaa lapsiystävällistä Suomea panostamalla varhaiskasvatukseen ja koulutukseen, torjumalla lapsiperheköyhyyttä, kehittämällä neuvoloita ja muita matalan kynnykset palveluita lapsiperheille.

MT kysyi, mikä puolueista ajaa parhaiten lapsiperheiden asiaa Suomessa. Mielipiteensä kertoneiden suomalaisten mielestä puolueista Perussuomalaiset (PS) on eniten lapsiperheiden asialla. Vihreät sijoittui kyselyssä vasta kuudennelle tilalle.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari muistuttaa, että lapsiperheet eivät ole keskenään samanlaisia. Sen vuoksi hän ei halua arvioida, mitä vastaajat ovat painottaneet.

"Voi myös olla, että esimerkiksi päiväkotien ja koulujen puolustamista ei aina mielletä perheiden puolustamiseksi, vaikka juuri siitä on kyse", Kari vastaa Maaseudun Tulevaisuudelle sähköpostilla.

Karin mukaan vihreät haluaa rakentaa lapsiystävällistä Suomea panostamalla varhaiskasvatukseen ja koulutukseen, torjumalla lapsiperheköyhyyttä, kehittämällä neuvoloita ja muita matalan kynnykset palveluita lapsiperheille.

Lisäksi vihreät haluaa helpottaa työn ja perheen yhteensovittamista uudistamalla perhevapaat tasa-arvoisiksi.

"Esimerkiksi viime kaudella torjuimme kunnissa Sipilän hallituksen tekemiä heikennyksiä varhaiskasvatukseen. Nyt hallituksessa ollessamme tasa-arvoinen päivähoito-oikeus on päätetty palauttaa ja ryhmäkokoja pienennetään. Lisäksi puolustamme tiukalla ilmastopolitiikalla lastemme oikeutta hyvään tulevaisuuteen", Kari sanoo.

Lue alkuperäinen juttu MT:n kyselystä: Suomalaisten mielestä perussuomalaiset ajaa lapsiperheiden asiaa parhaiten sekä maaseudulla että kaupungissa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kun lapsia syntyy yhä vähemmän, lapsilisää maksetaan entistä harvemmalle – keskusta haluaa korottaa lapsilisiä säästyvillä rahoilla

Kansa ei karsi liha-annoksesta

Keskusta haluaa Suomesta lapsi- ja perhemyönteisemmän: "Perheiden arjessa pärjäämistä on tuettava laajentamalla perhekeskukset ja kotiapu kaikkialle Suomeen"