Uutissuomalainen: Keskusta ja Liike Nyt haluavat 16-vuotiaat äänestämään kaikissa vaaleissa - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Uutissuomalainen: Keskusta ja Liike Nyt haluavat 16-vuotiaat äänestämään kaikissa vaaleissa

Kokoomus ja vasemmistoliitto kannattavat äänestysiän laskua pelkästään kuntavaaleissa.
Kysymys äänestysiän laskusta jakaa eduskunnassa niin nykyisen hallituksen kuin oppositionkin rivit. Lehtikuva/ Mikko Stig

Eduskunnassa vain keskusta ja Liike Nyt ovat valmiita laskemaan äänestysikärajaa 18 vuodesta esimerkiksi 16 vuoteen kaikissa kansallisissa vaaleissa, kertoo Uutissuomalaisen kysely.

Kysymys äänestysiän laskusta jakaa eduskunnassa niin nykyisen hallituksen kuin oppositionkin rivit. Kokoomus ja vasemmistoliitto kannattavat äänestysiän laskua pelkästään kuntavaaleissa. SDP, vihreät, RKP ja kristillisdemokraatit eivät laskisi ikärajaa ollenkaan. Perussuomalaiset ei ota asiaan kantaa.

Vaalikelpoisuusiän eli vaaleihin ehdolle asettumisen rajan keskusta pitäisi 18 vuodessa, Antti Kurvinen (kesk.) sanoo Uutissuomalaiselle. Uutissuomalainen kysyi asiaa eduskuntaryhmien puheenjohtajilta.

Lue lisää

Yhteiskuntaluokka näkyy äänestämisessä – erot ovat jopa kasvaneet tällä vuosituhannella

Varokaa, politiikka tuli takaisin

Maaseutu jätti taas valtaansa käyttämättä

Helsingissä ja Lapissa liki 20 prosenttiyksikön kuilu eurovaalien äänestysaktiivisuudessa – "Se on ihan todella valtava ero"