Politiikka

Slunga-Poutsalo: "Ihmeellistä, että hallitus esittää lapsilisiin korotusta suurille perheille" – samaan aikaan ensimmäistä lasta toivovia ei tueta juuri ollenkaan

Kuinka syntyvyys saadaan Suomessa nousuun? Ensimmäisen lapsen hankintaa tukemalla, Slunga-Poutsalo linjaa.
Hanna Linnove
Ensimmäinen lapsi voi tuoda mukanaan mittavia hankintoja ja muutoksia elämäntapaan.

Miksi niin monet suomalaiset siirtävät lasten hankkimista?

"Ensimmäinen lapsi tuo mukanaan mittavien hankintojen listan lastenvaunuineen, pinnasänkyineen ja turvaistuimineen. Jo pelkästään vaunut voivat maksaa uutena yli 1000 euroa", perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalo kirjoittaa kolumnissaan.

"Opiskelijan tai vasta työuran aloittaneen lompakossa tämä on valtava summa."

Toisen lapsen kohdalla nämä hankinnat ovat jo olemassa, joten taloudellinen paine korostuu ensimmäisen lapsen kohdalla, Slunga-Poutsalo perustelee.

"Siksi onkin ihmeellistä, että hallitus esittää lapsilisiin korotusta yli neljälapsisille perheille, joita on tilastokeskuksen mukaan vain viisi prosenttia kaikista lapsiperheistä. Pienikin lisäys ensimmäisen lapsen lapsilisään olisi sekä taloudellinen edistysaskel että signaali siitä, että yhteiskunta haluaa kannustaa lapsen tekoon."

"Samaan aikaan niitä perheitä, jotka eivät saa lapsia, vaikka haluaisivat, ei tueta juuri ollenkaan. Lapsettomuushoidot ovat kalliita ja epävarmoja, tavallisen perheen adoptiot vaikeita ja aikaa vieviä. "

Lue koko kolumni: Uusia vauvoja

Lue lisää