Lukijalta: Ottakaa Greta Thunberg puhumaan Helsinkiin – hän voi palauttaa keskusta-puolueen vihreät purjeet - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Lukijalta: Ottakaa Greta Thunberg puhumaan Helsinkiin – hän voi palauttaa keskusta-puolueen vihreät purjeet

"Monilla päätöksillä estettiin hajasijoitetun eli vihreän Suomen eli hiilivapaan valtion rakentaminen."
Kari Salonen
"Jättiliäiskeskittymien rakentaminen yhteen paikkaan on valtava energiasyöppö ja saasteiden tuottaja", kirjoittaja kuvailee.

Hämmästyin maanviljelijänaapurini luonnontalouden asiantuntemusta.

Kun kerroin hänelle, että nykyajan tietoliikennetekniikan huippukautena ei suurten firmojen pääkonttorien tarvitse sijaita Helsingissä ja siten voitaisiin firman pääkonttori siirtää vaikkapa Pihtiputaalle.

Tähän sanoi maanviljelijä: Kyllä olisi luonnontalouden kannalta tehokas ratkaisu. Pääkonttorin ympärille kehittyisi pankin 5 000 asukkaan taajama. He saisivat lähiruuan, jota ei tarvitsisi pakata muoviin, heille voitaisiin rakentaa omakotitalot, jotka toimisivat maalämmöllä. Työmatkat pienessä taajamassa voitaisiin suorittaa polkupyörillä tai vaikkapa kävellen. Tämä luonnontaloudellisesti tehokas taajama ei jättäisi hiilijälkeä. Se olisi vihreä Suomi, arvioi maanviljelijänaapurini.

Tuosta ymmärryksestä käy myös selville, miten jättiliäiskeskittymien rakentaminen yhteen paikkaan on valtava energiasyöppö ja saasteiden tuottaja.

On vahinko että savupiippukauden ideologiaa noudattavat puolueet estivät hajasijoitetun Suomen rakentamisen viimeksi kuluneiden 60 vuoden aikana.

Hajasijoitusta pilkattiin ”Ei rakenneta joka niemehen notkohon saarelmaan”. Biologista perheviljelmää haukuttiin ”elämänmuotolällätykseksi” tai ”hurmosmaataloudeksi”. Näillä ja monilla päätöksillä estettiin hajasijoitetun eli vihreän Suomen eli hiilivapaan valtion rakentaminen.

Keskusta on riisunut vihreät purjeensa pois, ettei tulisi pilkatuksi ja puoluelaiva seisoo nyt alaston masto pystyssä ilma vihreitä purjeita vaikka vihreä myrsky raivoaa ympärillä.

Ottakaa Greta Thunberg puhumaan Helsinkiin. Hän uskaltaa esittää luonnonpelastamissuunnitelmat ja yleisöä ei tule puuttumaan.

Ja keskusta nostaa vihreät purjeensa ja kuuluttaa: ekologinen sivistysliike maalaisliitto-keskusta vuodesta 1906 toivottaa nuoret mukaan pilkattuun mutta ainoaan tieteen tukea nauttivaan puolueeseen.

V. Virtanen

Helsinki

Lue lisää

Jos maamies kestää...

Elämä epidemian jälkeen?

Viljelijät tekevät tärkeää työtä

Yksi unohtui