Pedersören valtuusto kollegoilleen Helsingissä: Tulkaa katsomaan, mitä maaseudulla tehdään ympäristön ja eläinten hyvinvoinnin eteen - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Pedersören valtuusto kollegoilleen Helsingissä: Tulkaa katsomaan, mitä maaseudulla tehdään ympäristön ja eläinten hyvinvoinnin eteen

Pohjalaiset kunnanvaltuutetut kutsuvat helsinkiläiset maatilavierailulle tutustumaan, mitä kasveja Suomessa on mahdollista viljellä.
Sanne Katainen
Helsingin kaupunginvaltuusto päätti liha- ja maitotuotteiden puolittamisesta noin viidessä vuodessa.

Pedersören kunnanvaltuusto on tehnyt aloitteen, jossa se kutsuu Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenet vierailulle kuntaan. Sen kirvoitti Helsingin kaupunginvaltuuston päätös liha- ja maitotuotteiden kuluttamisen puolittamisesta julkisissa ruokailuissa.

Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen, vihreiden Atte Harjanne, on esittänyt, että Helsinki ottaisi tavoitteekseen puolittaa liha- ja maitotuotteiden kulutuksen vuoteen 2025 mennessä. Perusteluna oli ilmastonmuutos ja kaupungin strategia sen torjumiseksi.

Kaavaillun vierailun tarkoituksena olisi tutustuttaa pääkaupungin valtuuston jäsenet siihen, millaista työtä maaseudulla tehdään ympäristön, puhtaiden elintarvikkeiden ja eläinten hyvinvoinnin eteen, aloitteen allekirjoittaneet valtuutetut kirjottavat tiedotteessaan.

Vierailulla Pedersören maatalousyrittäjät haluaisivat esitellä toimintaansa. Suunniteltu vierailu sisältäisi käynnin maatilalla ja keskustelua muun muassa siitä, mitä viljelykasveja Suomen olosuhteissa on mahdollista kasvattaa.

Lisäksi pedersöreläiset haluaisivat kuulla, mitä elintarvikkeita Helsingin kaupunginvaltuusto toivoisi maanviljelijöiden tuottavan.

Korjattu 4.11.2019 klo 9:17: Helsingin kaupunginvaltuusto on tehnyt aloitteesta päätöksen toisin kuin jutussa aikaisemmin luki.

Lue lisää

Markkinakatsaus: Lihan tuonti Suomeen väheni keväällä, sianlihan vienti kasvoi

Miljoonatavoitettaan lähestyvä Kaj Lind tuntee motot: "Ensimmäiset olivat sellaisia, että kaksi päivää hakattiin ja kolme päivää ruuvattiin"

MTK:n Mauno Ylinen ilahtui gallupin tuloksista: "Vahva kannanotto kotimaisen lihan puolesta"

HS: Lihansyönnin vähentämistä ajava vihreiden kansanedustaja lentelee ahkerasti maailmalla – irvaileva meemi leviää netissä