Ulkoministeri Haavisto vierailee Ukrainassa, käy myös itäosan taistelualueella - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Ulkoministeri Haavisto vierailee Ukrainassa, käy myös itäosan taistelualueella

Suomi tukee Normandia-ryhmän ja Etyjin pyrkimyksiä Itä-Ukrainan konfliktin ratkaisemiseksi.
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) Hän tapaa Ukrainan ulkoministerin Vadym Prystaikon sekä vierailee myös Itä-Ukrainan taisteluiden konfliktilinjalla yhdessä varaulkoministeri Jehor Bozhokin kanssa. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) vierailee tänään ja huomenna Ukrainassa. Hän tapaa Ukrainan ulkoministerin Vadym Prystaikon sekä vierailee myös Itä-Ukrainan taisteluiden konfliktilinjalla yhdessä varaulkoministeri Jehor Bozhokin kanssa.

Ulkoministeriön tiedotteen mukaan Suomi tukee Saksan, Ranskan, Venäjän ja Ukrainan niin kutsutun Normandia-ryhmän ja Etyjin pyrkimyksiä Itä-Ukrainan konfliktin ratkaisemiseksi. Ministeriön mukaan joukkojen vetäytymisen aloittaminen Zolotessa Itä-Ukrainassa tällä viikolla on ollut myönteinen askel.

Lue lisää

Haavisto sai perjantai-iltana varmuuden al-Holin leiriltä tulleiden naisten ja lasten pääsystä Turkin puolelle – "Kaikkein tärkeintä on, että lapset sopeutuvat suomalaiseen yhteiskuntaan"

Marko Mäki-Hakola kannustaa tiloja palkkaamaan suomalaisia: "Nyt tulee kiire!" – Kausityövoiman tarve tiloilla moninkertaistuu juhannukseen

Suomen rajanaapuri on sotia käyvä maa

Kausityöntekijöiden tilauslennot jatkuvat Ukrainasta Suomeen tauon jälkeen