LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Politiikka

Oikeuskansleri tutkii verottajan päätöksen kieltää verotietojen luovutus medialle

Oikeuskanslerinvirasto vastasi MT:n päätoimittajan Jouni Kemppaisen asiaa koskevaan kysymykseen Twitterissä.
Jarkko Sirkiä
Verottaja ei tänä vuonna luovuta medialle verotietoja niistä henkilöistä jotka ovat sen kieltäneet. Sen sijaan kaikkien verotietoja voi edelleen selailla verotoimistossa.

Oikeuskanslerinvirasto selvittää, onko verohallinnon päätös olla luovuttamatta osaa verotiedoista suoraan medialle laillinen.

Viraston Twitter-tilillään julkaiseman vastauksen mukaan asiasta on tehty virastoon kantelu pari päivää sitten. Virasto vastasi MT:n päätoimittajan Jouni Kemppaisen asiaa koskevaan kysymykseen. Virastosta ei haluttu kommentoida asiaa enempää MT:lle.

Eduskunnan oikeusasiamiehelle ei torstaina ollut tullut asiaa koskevaa kantelua.

Verohallinnan alkuviikolla tiedottaman linjauksen mukaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa on mahdollista kieltää omien tulo- ja verotietojen julkaiseminen listalla, jonka verottaja toimittaa tiedotusvälineille. Listalle on koottu 100 000 euroa tai enemmän ansainneiden nimi, tulot ja maksetut verot. Verottaja perustelee päätöstään EU:n uudella tietosuoja-asetuksella.

Oikeuskanslerin tehtävänä on valvoa viranomaistoiminnan laillisuutta.

Lue lisää aiheesta:

Verottaja salaa väärää asiaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Puolet suomalaisista kannattaa oikeutta estää omien verotietojen luovutus medialle – pienituloiset innokkaimpia kieltämään verotietojensa julkaisun

Lakko ei estä MT:n julkaisua – Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja on Postin työmarkkinataiston vaikutuksista pahoillaan

Oikeuskansleri ei aio tutkia Verohallinnon menettelyä toimittajille toimitettujen verotietojen salaamisesta