Politiikka

Jenni Haukio täsmentää eläinsuojelukommenttiaan Ilta-Sanomissa – Sovittelevampi sävy tuottajia kohtaan

Haukion mukaan keskustelua olisi käytävä osapuolia kunnioittaen ilman vastakkainasettelua.
Maria Miklas
Jenni Haukio toivoo keskustelua ilman vastakkainasettelua eläinten ja laillista elinkeinoa harjoittavien tuottajien välillä.

Tasavallan presidentin puoliso, ohjelmajohtaja Jenni Haukio täsmensi sunnuntaina Eläinsuojelugaalassa perjantaina antamiaan lausuntoja eläinten hyvinvoinnista.

"Kuluttajat voivat ostovalinnoillaan vaikuttaa siihen, millaisissa olosuhteissa tuotantoeläimiä kasvatetaan ja miten niitä kohdellaan. Tiedän, että myös tuottajakunnassa on halua toimia saman suuntaisesti, ottaen eläinten hyvinvointitarpeet yhä kattavammin huomioon", Haukio kertoi Ilta-Sanomille sunnuntaina.

"Olen monissa eri yhteyksissä puhunut suomalaisen ruoantuotannon ja lähiruoan sekä suomalaisen maaseudun elinvoimaisuuden puolesta. Keskustelua eläinten hyvinvoinnista olisi voitava käydä rakentavasti erilaisia mielipiteitä kunnioittaen, ilman vastakkainasettelua eläinten ja laillista elinkeinoa harjoittavien tuottajien välillä", hän täsmensi.

Haukio totesi perjantaina gaalassa Suomessa kuolevan vuosittain 70 miljoonaa tuotantoeläintä.

"Jokainen niistä eläimistä olisi halunnut elää. Jos kulutus ehtyy, ehtyy myös tuotanto ennen pitkää", Haukio vetosi kuluttajiin lltalehden mukaan.

Puhe herätti huomiota sosiaalisessa mediassa.

MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi toivoo, että tuottajien tekemä työ huomattaisiin ja tunnustettaisiin.

"Sekä tuottajan että kuluttajan etu on, että eläimet voivat mahdollisimman hyvin."

Eläinsuojelugaalassa palkittu Jenni Haukio: Jos kulutus ehtyy, ehtyy myös tuotanto – MTK toivoo, että jo tehty työ eläinten hyvinvoinnin eteen huomattaisiin

Lue lisää

EU-parlamentti tyytymätön eläinkuljetusten valvontaan, perustaa oman tutkintavaliokunnan – "Säädöksiä ei noudateta kunnolla"

SEY: Eläinten hyvinvoinnin parantamiseen tarvitaan tehokkaampia keinoja ja lisää resursseja – Lemmikkejä hankitaan harkitsematta ja vähin tiedoin

Lukijalta: Kun vaimoni kuoli nopeasti etenevään syöpään, sain kokea, millainen on maataloustuottajan oikeusturva

Missä on maanviljelijän oikeusturva?