JHL aloittaa lakon keskiviikkona Turun Arkeassa – päiväkotien ja koulujen ruokailuun katko - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

JHL aloittaa lakon keskiviikkona Turun Arkeassa – päiväkotien ja koulujen ruokailuun katko

JHL Turussa kolmen päivän lakkoon: "Työnantajan armoton leikkauslinja ei jätä vaihtoehtoja."
Jaana Kankaanpää
Ammattiliitto JHL on valmis jatkamaan ja laajentamaan Turussa työtaisteluita, jos tarvitaan.

"Työnantajan armoton leikkauslinja ei jätä JHL:lle vaihtoehtoja – Arkeassa alkaa lakko keskiviikkona 6. marraskuuta", perusteli ammattiliitto JHL lakkoon menemistä Turun kaupungin omistamassa Arkeassa.

Kolme päivää kestävä lakko alkaa keskiviikkona 6. marraskuuta ja se koskee kaikkia JHL:n jäsenten Arkeassa tekemiä töitä. Lakko alkaa keskiviikkona 6. marraskuuta ja päättyy perjantaina 8. marraskuuta. JHL:ään kuuluvat työntekijät eivät tee työvuoroja, jotka alkavat näinä päivinä.

Lakko näkyy esimerkiksi päiväkotien ja koulujen ruokailuissa, koska Arkea toimittaa ateriat Turun kaupungin päivähoitoyksiköihin, perus- ja ammattikouluihin ja lukioihin.

"Ammattiliiton tärkein tehtävä on puolustaa jäsenten työehtoja. Meidän pitää huolehtia siitä, että työstä saatava palkka riittää kunnolliseen elämään. Arkea pitää kynsin ja hampain kiinni työntekijöitä kurittavasta sopimushoppailusta. On äärimmäisen ikävää, että turkulaiset joutuvat nyt kiistan sijaiskärsijöiksi", JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine toteaa liiton tiedotteessa.

Työehtosopimuksen vaihto halvempaan leikkaa JHL:n arvion mukaan työntekijöiden kokonaisansioita noin 15–30 prosenttia.

Ammattiliitto moittii tiedotteessaan, että "Arkea on rikkonut lakia, kun se päätti vaihtaa työehtosopimusta ennen kuin asia käsiteltiin yt-neuvotteluissa."

Lue lisää

Suomen talouden kestettävä korona

VR: Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa junaliikenteeseen

Ratkeaako paperiteollisuuden toimihenkilöiden työriita? Sovintoesitykseen odotellaan vastauksia

Sahojen sekä vaneri- ja liimapuutehtaiden lakon sovittelua jatketaan jälleen tiistaina