LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Politiikka

Keskustan varapuheenjohtaja vaatii valtiota estämään likaisen lumen dumppaamisen mereen

Varapuheenjohtajan mukaan viime talvena Helsinki dumppasi päivittäin jopa tuhat rekkalastillista lunta Itämereen.
Paivi Sivonen
Petri Honkonen huomauttaa kannanotossaan, että roskalumen mereen dumppaamista on puolustanut etenkin Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.).

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsen Petri Honkonen vaatii likaisen lumen Itämereen kippaamisen estämistä lainsäädännöllä.

Honkonen huomauttaa kannanotossaan, että roskalumen mereen dumppaamista on puolustanut etenkin Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.). Vapaavuoren mukaan se on kustannustehokas lumenhallintakeino. Varapuheenjohtajan mukaan Helsinki dumppasi viime talvena päivittäin jopa tuhat rekkalastillista lunta Itämereen.

"Jätteiden härski kippaaminen Itämereen on lopetettava. Puhdas Itämeri on ilmastonmuutokseen sopeuduttaessa entistäkin merkittävämpi", Honkonen sanoo tiedotteessa.

Kansanedustaja korostaa, että Suomen ympäristökeskuksen asiantuntijoiden mukaan mereen kaadetaan lumen seassa valtava määrä asfalttia, tiemerkintämassoja, muovia, tupakantumppeja, maalijäämiä sekä rengaspölyjätettä.

"Meidän on puolustettava yhteistä Itämertamme jäteporsastelulta", hän lisää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kansanedustajat syyttävät ely-keskusta maanomistajien omaisuuden sosialisoinnista: "Tilanne on kohtuuton"

Aarre: Vaikeissa talvioloissa tehty ensiharvennus voi aiheuttaa todella ikävän yllätyksen – metsänomistajaa saattaa pahimmillaan odottaa jopa lasku

Vaarana kymmenen senttiä lunta