Keskustan varapuheenjohtaja vaatii valtiota estämään likaisen lumen dumppaamisen mereen - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Keskustan varapuheenjohtaja vaatii valtiota estämään likaisen lumen dumppaamisen mereen

Varapuheenjohtajan mukaan viime talvena Helsinki dumppasi päivittäin jopa tuhat rekkalastillista lunta Itämereen.
Paivi Sivonen
Petri Honkonen huomauttaa kannanotossaan, että roskalumen mereen dumppaamista on puolustanut etenkin Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.).

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsen Petri Honkonen vaatii likaisen lumen Itämereen kippaamisen estämistä lainsäädännöllä.

Honkonen huomauttaa kannanotossaan, että roskalumen mereen dumppaamista on puolustanut etenkin Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.). Vapaavuoren mukaan se on kustannustehokas lumenhallintakeino. Varapuheenjohtajan mukaan Helsinki dumppasi viime talvena päivittäin jopa tuhat rekkalastillista lunta Itämereen.

"Jätteiden härski kippaaminen Itämereen on lopetettava. Puhdas Itämeri on ilmastonmuutokseen sopeuduttaessa entistäkin merkittävämpi", Honkonen sanoo tiedotteessa.

Kansanedustaja korostaa, että Suomen ympäristökeskuksen asiantuntijoiden mukaan mereen kaadetaan lumen seassa valtava määrä asfalttia, tiemerkintämassoja, muovia, tupakantumppeja, maalijäämiä sekä rengaspölyjätettä.

"Meidän on puolustettava yhteistä Itämertamme jäteporsastelulta", hän lisää.

Lue lisää

Video kertoo, miksei Paltamossa ole kiirettä peltotöihin

Kansanedustajalta: "Perussuomalaisilta toivoisi joskus oikeita ehdotuksia pelottelun sijaan"

Perussuomalaisilta vastauksia pelottelun sijaan

Keskusta varapuheenjohtaja Honkonen syyttää EU:ta kaasuautoilun tuhoamisesta