Politiikka

Auto- ja kuljetusalan Piirainen MT:lle: Tuemme postilaisten lakkoa

Ilmailuala: Lentoliikenteeseen ei tule viivästyksiä tai peruuntumisia.
Vesa-Matti Väärä
Marko Piirainen johtaa 47 000 jäsenen SAK-laista AKT:tä, jota pidetään avainliittona Suomen käynnissä pysymisen kannalta.

Auto- ja kuljetusalan AKT ilmoittaa tukevansa postilaisten maanantaina alkavaa lakkoa.

"Tuemme, mutta yksityiskohtiin palaamme ensi viikolla tarkemmin", puheenjohtaja Marko Piirainen viestitti perjantaina aamulla MT:lle.

AKT:n hallitus oli koolla asian tiimoilta viime viikon perjantaina.

Myös muiden Kuljetusliitot KL:n jäsenet ovat käsitelleet hallituksissaan tukitoimia Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:lle. KL:n jäseniä ovat AKT:n ja PAU:n lisäksi Suomen Merimies-Unioni SMU ja Rautatiealan unioni RAU.

Liitot päättävät kuitenkin tukitoimistaan ja muista asioistaan itsenäisesti, eli KL on luonteeltaan enemmänkin keskustelukerho. Liiton puheenjohtaja Simo Zitting on SMU:n puheenjohtaja.

KL:ään ei kuulu Ilmailualan Unioni, joka on kuitenkin jo ilmoittanut tukevansa PAU:n tavoitteita Postin työehtoja koskevassa työriidassa. Toimet kohdistuisivat postin käsittelyyn lentoasemilla.

"Ajatuksena on, että ainakaan ensi vaiheessa lentoliikenne ei tästä syystä viivästy eikä tule peruutuksia", liittosihteeri Juha-Matti Koskinen sanoi MT:lle.

Myös Elintarviketyöläisten SEL on ilmoittanut tukitoimistaan, ja RAU tarvittaessa. RAU:n tukitoimet kohdistuisivat rautatieliikenteeseen.

Maanantaiaamuna alkava postilaisten lakko kestää kaksi viikkoa ja koskee noin 9 000:ta Postin työntekijää postinjakelussa, -käsittelyssä ja -kuljetuksessa. Lakko vaikuttaa postin kulkuun koko maassa.

Lue myös:

Postilakko maksaa PAU:lle 3 miljoonaa euroa viikossa

PAUn hallitus kokoontuu tänään käsittelemään kaksiviikkoisen lakon jatkotoimenpiteitä

Postin lakko tulee – MT:n sisällöt postilakon aikana luettavissa vapaasti verkossa

Suomalaisten selvä enemmistö hyväksyy postialan lakon — vain kokoomuksen äänestäjät lakkoa vastaan

Auto- ja kuljetusalan AKT:n hallitus koolla, liitot päättävät pikaisista tukitoimista Postin kiistaan

Lue lisää

Karstulan sivukylällä postinjakelu on ollut retuperällä jo pitkään – lähes kaikki posti saapuu nykyään sähköisessä muodossa

Suomessa postin jakelun tukea vasta harkitaan, kun muualla tuki on kymmeniä miljoonia – Belgiassa laaja tukipaketti 260 miljoonaa

Medialiiton Kangaskorpi vaatii sanomalehtien jakamiseen valtion tukirahaa ja väläyttää Postin pilkkomista

Kesäkuussa myyntiin tulee postimerkeistään palkitun MT:n Stiina Hovin eläinaiheisia merkkejä – valikoimassa myös innovaatioita ja kukkia