LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Politiikka

Teollisuusliiton ja Kemianteollisuuden neuvottelut päättyivät tuloksettomina

"Jäsenmaksuperintä on sellainen asia, josta emme neuvottele", Teollisuusliiton kemian sektorin johtaja Toni Laiho sanoo.
Stiina Hovi
Kuvituskuva.

Teollisuusliitto kertoo lopettaneensa kemian sektoriaan koskevat työehtosopimusneuvottelut Kemianteollisuuden kanssa.

Syyksi liitto kertoo työnantajapuolen menettelyn neuvotteluissa. Sen mukaan Kemianteollisuus on esittänyt muun muassa jäsenmaksuperinnän vaiheittaista lopettamista.

"Teollisuusliiton neuvottelijat eivät palaa neuvottelupöytään ennen kuin kyseinen esitys on vedetty pois", tiedotteessa kerrotaan.

Teollisuusliitto ilmoitti perjantaina laajentavansa jo voimassa olevaa teknologiasektorinsa ylityökieltoa. Tämä painostustoimi koskettaa yli sataa tuhatta työntekijää.

"Esitys jäsenmaksuperinnän vaiheittaisesta päättymisestä viittaa työnantajapuolen pitkän tähtäyksen pyrkimykseen romuttaa sopimiseen ja neuvottelemiseen perustuva työmarkkinajärjestelmämme. Jäsenmaksuperintä on kuitenkin sellainen asia, josta emme neuvottele", Teollisuusliiton kemian sektorin johtaja Toni Laiho sanoo tiedotteessa.

Laiho korostaa, että Teollisuusliitolla on valmius ja halu yhteistyössä työnantajaliittojen kanssa edelleen kehittää työehtosopimuksia ja niihin perustuvaa molempia osapuolia hyödyttävää ja keskinäiselle luottamukselle rakentuvaa paikallista sopimista työpaikoilla.

"Neuvottelujärjestelmän toimivuus edellyttää kuitenkin osapuolten tasavertaista neuvotteluasemaa kaikissa neuvottelupöydissä. Tämä tarkoittaa sekä työnantajien että työntekijöiden korkeaa järjestäytymisastetta ja sitä tukevia toimintamalleja", Laiho korostaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Teollisuusliitto vauhdittaa tes-neuvotteluja ylityökiellolla

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden neuvotteluissa ei päästy ratkaisuun – "Neuvotteluja pyritään jatkamaan lähipäivinä"

Isot kysymykset yhä auki Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton tes-neuvotteluissa – työntekijäpuoli vihjaa jo työtaisteluista