Miten uusia viljelijöitä saadaan alalle? Ministeri Jari Lepällä Facebookissa kyselytunti maatalouspolitiikan uudistuksesta - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Miten uusia viljelijöitä saadaan alalle? Ministeri Jari Lepällä Facebookissa kyselytunti maatalouspolitiikan uudistuksesta

CAP-uudistuksessa korostuvat esimerkiksi eläinten hyvinvointi sekä uudet viljelijät. Aiheesta voi kysellä maa- ja metsätalousministeri Jari Lepältä torstaina.
Sanne Katainen
Jari Leppä osallistui Maaseutunuorten ja yliopisto-opiskelijoiden akateemisen karjakerhon tempaukseen "Mikä on lehmä?". Eeva Linnainmaan omistamat Okadi ja Orawa -lehmät tuotiin näytille Helsingin keskustaan.

Haluaisitko kysyä maatalouspolitiikasta suoraan ministeriltä?

Verkossa se on mahdollista tulevana torstaina 14. marraskuuta. Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepällä (kesk.) on kyselytunti Facebookissa kello 19.30–21.00.

Alun perin kyselytunnin oli tarkoitus olla tuntia aiemmin, mutta ministerin "eduskuntakiireiden takia" kyselytuntia täytyi siirtää.

Aiheena on paraikaa valmistelussa oleva EU:n maatalouspolitiikan uudistus, napakammalta nimeltään CAP27.

Sen kautta määritetään myös Suomen maatalouden ja maaseudun elinvoimaisuuden suuntaa.

Uudistuksessa korostuvat erityisesti ilmastonmuutoksen hillitseminen ja siihen sopeutuminen, eläinten hyvinvointi sekä uusien viljelijöiden saaminen alalle. Myös maaseudun elinvoimaisuus ja riskienhallinta ovat uudistuksen painopisteitä.

Uudistus astuu voimaan vuonna 2021.

Kyselytuntiin voi osallistua esittämällä kysymykset tapahtuman kommenttiseinällä. Tapahtuma löytyy esimerkiksi maa- ja metsätalousministeriön Facebook-sivun kautta.

Ministeri vastaa kysymykseen livelähetyksessä ja viestien välityksellä.

Kysymyksiä voi myös laittaa sähköpostitse osoitteeseen tiedotus@mmm.fi.

Juttua muutettu 11.11. klo 17: Päivitetty uusi, myöhempi ajankohta kyselytunnille.

Lue lisää

Matkustus ilman rajoituksia sallitaan 17 uuteen maahan – thaimaalaisten marjanpoimijoiden maahanpääsy riippuu nyt lähtömaasta

Jari Leppä saa viljelijöiltä entistä paremman arvosanan – Krista Mikkosen toimintaan ollaan vähemmän tyytyväisiä

Kulmuni: Keskusta odottaa, että sote-uudistus tehdään nykyisten maakuntien pohjalta

Ministeri Kiuru haastaa keskustan