HS: Abdirahim "Husu" Hussein väitti Twitterissä jättäneensä rasistisesti käyttäytyneen taksiasiakkaan pois kyydistä – myöntää nyt valehdelleensa - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

HS: Abdirahim "Husu" Hussein väitti Twitterissä jättäneensä rasistisesti käyttäytyneen taksiasiakkaan pois kyydistä – myöntää nyt valehdelleensa

SDP:n Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja sanoo olevansa äärimmäisen pettynyt Husseinin toimintaan.
Abdirahman "Husu" Hussein (sd.) on helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein (sd.) myöntää Helsingin Sanomille, että hänen tarinansa rasistisen taksiasiakkaan jättämisestä moottoritielle ei ollut kaikilta osin totuudenmukainen.

Hussein väitti sunnuntaina 3. marraskuuta Twitterissä, että pysäytti ajamansa taksin moottoritiellä ja pyysi asiakkaan poistumaan kyydistä. Toisessa tviitissä hän sanoi jättäneensä henkilön moottoritien varrella olevalle bussipysäkille.

Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen kertoo HS:lle, että tehtyjen selvitysten jälkeen on käynyt ilmi, ettei Husseinin tarina pidä paikkaansa.

Taksi Helsingin tietojen mukaan Tuusulanväylällä ei ole tapahtunut kerrotun kaltaisia tapahtumia. Yritys tarkasti ajonvälitysjärjestelmästä Husseinin ajaman taksin lokitietoja.

"Ketään ei ole jätetty pois kyydistä kuten Husu kertoi", Kantonen sanoo.

Hussein sanoo HS:lle, että rasistisesti käyttäytynyt mies oli hänen kyydissään torstain ja perjantain välisenä yönä. Hän ei kuitenkaan jättänyt asiakasta kyydistä.

"Uhkasin rasistista asiakasta pois jättämisellä, mutta en jättänyt. Olisi pitänyt jättää", Hussein sanoo lehdelle.

SDP:n Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma sanoo olevansa äärimmäisen pettynyt Husseinin toimintaan.

"Luottamushenkilön pitää toimia arvokkaasti tehtävän edellyttämällä tavalla. Tulemme keskustelemaan asiasta seuraavassa ryhmäkokouksessa", Heinäluoma kirjoittaa Twitterissä.

Lue lisää

Ylen gallup: SDP:n kannatuksen kasvu taittui, mutta se on yhä suosituin puolue

Mississippin osavaltion päättäjät äänestivät sen puolesta, että vanha sisällissodan aikainen symboli poistetaan osavaltion lipusta

Trump jakoi hetkellisesti videon, jossa esitettiin valkoista ylivaltaa peräänkuuluttavia kommentteja

"Ei ihonvärinen, vaan vaalea"