Orpo ja Kulmuni antoivat tukensa koulujen joulujuhlien järjestämiselle kirkossa, eivät pelkästään joulukirkolle – HS:n juttu kertoo - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Orpo ja Kulmuni antoivat tukensa koulujen joulujuhlien järjestämiselle kirkossa, eivät pelkästään joulukirkolle – HS:n juttu kertoo

Keskustan ja kokoomuksen puheenjohtajat haastavat apulaisoikeusasiamiehen linjauksen, jonka mukaan kirkko ei tilana sovellu koulun yhteisiin juhliin.
Carolina Husu
"Minulla on kokoomuksen puheenjohtajana kaikki oikeus toistaa meidän kanta koko tähän kysymykseen", Petteri Orpo sanoo.

Lukuisat poliitikot kommentoivat viikonlopun aikana eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen ratkaisua, jonka mukaan koulun joulujuhlan järjestäminen kirkossa on lainvastainen. MT kertoi ensimmäisenä apulaisoikeusasiamies Pasi Pölösen ratkaisusta.

Apulaisoikeusasiamiehen ratkaisu ei koskenut koululaisten joulukirkon järjestämistä, mutta muun muassa keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo jakoivat keskustelun yhteydessä näkemyksiään juuri joulukirkosta.

Maanantaina HS:n haastattelussa kävi ilmi, että väärinkäsityksestä ei ollut kyse. Puheenjohtajat antavat tukensa nimenomaan koulujen joulujuhlien järjestämiselle kirkossa, eivät pelkästään joulukirkolle.

”Oli kyse joulukirkosta tai joulujuhlasta kirkossa, niin minusta on tärkeää, että kirkkoa voi käyttää sellaisena ympäristönä, jossa voi pitää ei-tunnustuksellisia juhlia”, Katri Kulmuni sanoo.

HS:n mukaan Petteri Orpo ei ottanut omasta mielestään kantaa pelkästään apulaisoikeusasiamiehen ratkaisuun vaan ilmaisi ihmisten huolen siitä, onko jokin muuttunut.

”Ehkä olisi pitänyt enemmän sitä avata, etten puhu pelkästään siitä [apulaisoikeusasiamiehen ratkaisusta]. Minulla on kokoomuksen puheenjohtajana kaikki oikeus toistaa meidän kanta koko tähän kysymykseen", Orpo sanoo.

Orpo ja Kulmuni vakuuttavat, ettei linjaus koske ainoastaan evankelisluterilaisen valtavirran kirkkoja.

Lue alkuperäinen Helsingin Sanomien juttu: Tulkitsivatko Orpo ja Kulmuni apulaisoikeus­asiamiehen päätöstä joulu­juhlista tahallisesti väärin? Näin he vastaavat

Lue lisää

Paavo Väyrynen tukee Katri Kulmunin uudelleenvalintaa keskustan puheenjohtajaksi – "Annika Saarikon näytöt eivät vakuuta"

Valtiovarainministeriö pysäytti selvityksensä liittyen Kulmunin viestintäkoulutusjupakkaan

"Katri Kulmunin maine on nyt loassa, mutta hän on ehdokkaista ainoa, joka pitää esillä aluepolitiikkaa"

Kulmuni kertoo maksaneensa koulutuskustannuksensa takaisin tänään