Riikka Purra: Työehtoshoppailu toimii tulonsiirtona Postille – "Viulut maksaa tietysti veronmaksaja" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Riikka Purra: Työehtoshoppailu toimii tulonsiirtona Postille – "Viulut maksaa tietysti veronmaksaja"

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja varoittaa työehtojen heikentyvän, kun työnantajalla on mahdollisuus käyttää hyväksi halpaa maahanmuuttajatyövoimaa.
Jaana Kankaanpää
Postilaiset osoittavat mieltään työsopimusten muuttamista vastaan.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Riikka Purra kertoo tiedotteessa ymmärtävänsä hyvin postilakkoilijoita. Hän huomauttaa kuitenkin, että asiaa pitää lähestyä laajemmin. Työehtokiista liittyy kaikkiin työehtojen heikentämiseen.

"Kun työehdot shopataan heikompiin, yhä suurempi osa jakajista on maahanmuuttajia, koska suomalaisilla – ja aiemmin saapuneilla maahanmuuttajilla – on yhä vähemmän kannustimia tehdä halpuutettua työtä", Purra kertoo.

Vastaavasti sosiaaliturva, jolla alhaista palkkaa kompensoidaan, maksaa valtiolle yhä enemmän. Suomessa työttömiksi jääneet aiheuttavat myös lisää kustannuksia.

"Viulut maksaa tietysti veronmaksaja. Kyseessä on ikään kuin tulonsiirto näille aloille, tässä tapauksessa Postille", Purra huomauttaa.

"Työn halpuuttamisen ja maahanmuuton kerrannaisongelmat korostuvat. Tämä on noidankehä, jonka katkaisemiseen ainoastaan perussuomalaiset ovat valmiita. Mietin usein, milloin ammattiliitot ovat valmiita aidosti ymmärtämään tämän problematiikan – myös julkisesti eikä ainoastaan kuiskutellessaan meidän korviimme."

Purran mielestä postilakon kannattaminen tai halpuuttamisesta valittaminen on täysin epäuskottavaa, mikäli maahanmuuttoa ei nosteta pöydälle.

"Rajan yli saapuva halpatyövoiman syöttövaikutus nimenomaan ylläpitää halpuutus- ja työehtoshoppailuprosessia, niin Postissa kuin kaikilla muillakin matalamman palkan sektoreilla."

"Mikäli sellaista ei olisi, työnantaja ei voisi lähteä tällaiseen toimintaan."

Lue lisää:

Voiko aamulehtien ja päiväpostin jakajilla olla täysin erilaiset työehdot? — Teollisuusliiton Riku Aallon mukaan ammattiliitoilla riittää ymmärrystä toisilleen

Postilakko jatkuu mielenosoituksella: Postilaiset lähtevät yhdeltä kohti Postin pääkonttoria Helsingissä

Lue lisää

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas haukkui ministereitä alatyylisesti – Tavio: "Eri tilanteiden vakavuuden arviointi on tapauskohtaista"

Hallitus ja oppositio ovat eri linjoilla EU:n massiivisesta raharatkaisusta – "Kaikkea ei voitu saada. Kun niin merkittävästi supistettiin, jotkin määrärahat jäivät pienemmiksi kuin oli esitetty"

Pekka Katajan pahoinpitelyn tutkinta siirtyi KRP:lle, tutkimusnimikkeenä murhan yritys – ''Olen satavarma, että tälle on poliittinen syy ja että syylliset löytyvät äärioikeistosta"

Perussuomalaisten vaalipäällikön tapon yrityksen motiivi puhuttaa – ''Poliittinen motiivi on yksi mahdollisuus''