Politiikka

Mikä on suomalaisen lihan tulevaisuus ja mitä on vastuullinen lihantuotanto? Katso videolta tutkijoiden ja MTK:n esitykset aiheesta

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajan Jouni Kemppaisen juontama seminaari tuo lihantuottajien, tutkijoiden ja asiantuntijoiden näkökulmaa käynnissä olevaan lihakeskusteluun. 

Tilaisuuteen on kutsuttu kansanedustajia ja meppejä, ruokahankintapäättäjiä, opettajia, viestinnän vaikuttajia sekä mediaa. Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen juontaa tilaisuuden.

Puhujina ovat muun muassa ETT:n toiminnanjohtaja Ina Toppari ja Luonnonvarakeskuksen johtava tutkija Perttu Virkajärvi. Panelisteina ovat keskustelemassa muun muassa toimittaja Riku Rantala ja vanhempi neuvonantaja Oras Tynkkynen Sitrasta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Madventuresin Riku Rantala: "En käsitä, miksi Suomen julkisissa palveluissa tarjotaan yhtään ulkomaalaista lihaa"

MTK:n Mauno Ylinen ilahtui gallupin tuloksista: "Vahva kannanotto kotimaisen lihan puolesta"

Puolet suomalaisista ajattelee, että lihan ilmastovaikutuksia liioitellaan mediassa — kolme neljästä pitää lihan osuutta omassa ruokavaliossaan sopivana