Politiikka

Vasemmistoliiton Li Andersson ehdottaa: Valtio voisi maksaa polttomoottoriautojen muuttamisen etanoli- tai biokaasuautoksi lähes kokonaan yhden vuoden ajan

Andersson korostaa, että valtion tulee panostaa tankkausinfran rakentamiseen koko maahan.
Jarno Mela
Puheenjohtajan ajatuksen taustalla on se, että Suomen kaltaisessa maassa yksityisautoilusta luopuminen kokonaan ei ole realistinen ajatus.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson ehdotti eilen sunnuntaina Kuopiossa pitämässään linjapuheessaan, että valtio maksaisi lähes kokonaan polttomoottorikäyttöisten henkilöautojen muuttamisen etanoli- tai biokaasuautoksi kaikille halukkaille yhden vuoden ajan.

Puheenjohtajan ajatuksen taustalla on se, että Suomen kaltaisessa maassa yksityisautoilusta luopuminen kokonaan ei ole realistinen ajatus. Näin ollen autoilusta onkin tehtävä nopeasti nykyistä ilmastoystävällisempää.

Lisäksi Andersson korosti, että valtion tulee panostaa tankkausinfran rakentamiseen koko maahan.

"Ilmastoystävällisistä valinnoista pitää tehdä mahdollisia aivan kaikille. Jos haluamme, että autoa tarvitsevat ihmiset vaihtavat vähäpäästöisiin ajoneuvoihin, on se tehtävä kohtuuhintaiseksi myös heille, joilla ei ole varaa sähköautoon.", hän totesi puheessaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Biokaasua ei sovi unohtaa

Kannabis jakaa vihreät kahtia

Li Andersson jatkaa odotetusti vasemmistoliiton keulassa