MTK:n Mauno Ylinen ilahtui gallupin tuloksista: "Vahva kannanotto kotimaisen lihan puolesta" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

MTK:n Mauno Ylinen ilahtui gallupin tuloksista: "Vahva kannanotto kotimaisen lihan puolesta"

MTK järjestää keskiviikkona vastuullisen lihantuotannon seminaarin Helsingissä. MT näyttää tilaisuuden suorana verkossa.
Petteri Kivimäki
MTK:n lihavaliokunnan puheenjohtaja Mauno Ylinen pitää suomalaisten tukea kotimaiselle lihantuotannolle tärkeänä.

MTK:n johtokunnan toinen puheenjohtaja ja lihavaliokunnan puheenjohtaja Mauno Ylinen ei pidä lihagallupin tuloksia isoina yllätyksinä.

"Kaiken kaikkiaan tulokset ovat suomalaisilta vahva kannanotto kotimaisen lihantuotannon puolesta", Ylinen sanoo.

Hänen mielestään keskustelu lihan ilmastovaikutuksista on saanut julkisuudessa "äärettömät mittasuhteet."

"Keskustelu on pyörinyt vain tämän yhden asian ympärillä vaikka lihan tuotanto on paljon laajempi asia. Lihantuotanto mahdollistaa sellaisten viljelyalueiden käytön ihmisravinnon tuotantoon, joka muuten ei olisi mahdollista. Uskon, että varsinkin märehtijöiden merkitys tulee entisestään kasvamaan ruuan tuotannossa", Ylinen arvioi.

Nuorten kriittisyys lihantuotantoa ja kulutusta kohtaan herättää tuottajajärjestössä huolta. Ylinen pohtii, että osaltaan nuorten asenteisiin vaikuttaa runsas sosiaalisen median käyttö, jossa lihankulutusta kritisoivaa keskustelua käydään runsaasti. Toisaalta lihan kulutus voi olla sidoksissa elämäntilanteeseen.

"Yksin elävän ihmisen on helpompi rakentaa ruokavalionsa ilman lihaa. Esimerkiksi lapsiperheessä se on huomattavasti hankalampaa."

MTK järjestää keskiviikkona vastuullisen lihantuotannon seminaarin Helsingissä. Paikalle on kutsuttu esimerkiksi kaikki kansanedustajat.

Ylisen mukaan tavoitteena on tuoda tutkittua tietoa lihakeskustelun pohjaksi.

"Seminaari on tarkoitettu omalle jäsenkunnalle, mutta ennen kaikkea päätöksentekijöille ja medialle. Se on myös osa myöhemmin käynnistyvää viestintäkampanjaa suomalaisesta lihantuotannosta."

MT näyttää seminaarin suorana verkkosivuillaan mt.fi keskiviikkona klo 16 alkaen.

Lue lisää:

Puolet suomalaisista ajattelee, että lihan ilmastovaikutuksia liioitellaan mediassa — kolme neljästä pitää lihan osuutta omassa ruokavaliossaan sopivana

Lue lisää

Markkinakatsaus: Lihan tuonti Suomeen väheni keväällä, sianlihan vienti kasvoi

Tutkija Iltalehdessä: Lihantuotanto toimii virushautomona

MTK haluaa hillitä nautakasvatusinvestointeja, koska vasikat eivät riitä nykyisillekään yrittäjille

Tuottajahinta paras kriisiapu