Juha Marttila Lännen Medialle: Suomen peltojen laajamittainen metsittäminen olisi täysin vastuutonta - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Juha Marttila Lännen Medialle: Suomen peltojen laajamittainen metsittäminen olisi täysin vastuutonta

Ilmastovaikutuksia tulisi Lännen Median haastatteleman Marttilan mielestä vähentää tuotantomäärien leikkaamisen sijaan panostamalla "ilmastoviisaaseen" tuotantoon.
Jaana Kankaanpää
Marttila ei tue myöskään kotieläintuotannon vähentämistä ilmastosyistä. Kantaansa hän perustelee erityisesti proteiiniomavaraisuudella.

Maatalouden mittavat metsitystalkoot ilmakehän hiilen sitomiseksi eivät saa ymmärrystä MTK:lta. Asiasta kertoo Lännen Media.

Puheenjohtaja Juha Marttila toteaa Lännen Medialle, että Suomen peltojen laajamittainen metsittäminen olisi täysin vastuutonta maailman ruokaturvan kannalta.

Pitkän aikavälin tavoitteena voisi olla 100 000 hehtaaria, kun Luonnonvarakeskuksen laskelmissa potentiaalia olisi melkein kymmenkertaisesti ja mukana olisi myös kivennäismaita. Marttila huomauttaa, että maailmassa on kyettävä tuottamaan 50 prosenttia enemmän ruokaa vuonna 2050.

Marttila ei tue myöskään kotieläintuotannon vähentämistä ilmastosyistä. Kantaansa hän perustelee erityisesti proteiiniomavaraisuudella. Puheenjohtaja korostaa, että eläintuotantoon on sitä vastoin investoitava.

Ilmastovaikutuksia tulisi Lännen Median haastatteleman Marttilan mielestä vähentää tuotantomäärien leikkaamisen sijaan panostamalla "ilmastoviisaaseen" tuotantoon.

Tulevaisuuden markkinavaltteja ovat puheenjohtajan mukaan esimerkiksi ilmastotehokkuus, veden riittävyys, eläinten hyvinvointi ja ruuan turvallisuus.

Lännen Media: MTK:n Marttila: Peltojen metsittäminen olisi täysin vastuutonta – "Jos kotimaan kulutus vähenee, Suomen on vietävä enemmän"

Lue lisää

"Miksi ei näy päätöksiä hajauttavan yhteiskunnan puolesta" — MTK:n puheenjohtajan syyttävä sormi osoittaa keskustaa

MTK patistaa naakkajahtiin – tavoitteena hätistää naakat maatilojen läheisyydestä

Marttila luottaa siihen, että viljelijät ymmärtävät ilmastotoimien tärkeyden – "turvemaiden osalta pitää uskaltaa tarttua härkää sarvista"

EU:n turverahaston kutistuminen kolmannekseen hankaloittaa turpeen poltosta luopumista – Suomen osuus auki