Juha Marttila Lännen Medialle: Suomen peltojen laajamittainen metsittäminen olisi täysin vastuutonta - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Juha Marttila Lännen Medialle: Suomen peltojen laajamittainen metsittäminen olisi täysin vastuutonta

Ilmastovaikutuksia tulisi Lännen Median haastatteleman Marttilan mielestä vähentää tuotantomäärien leikkaamisen sijaan panostamalla "ilmastoviisaaseen" tuotantoon.
Jaana Kankaanpää
Marttila ei tue myöskään kotieläintuotannon vähentämistä ilmastosyistä. Kantaansa hän perustelee erityisesti proteiiniomavaraisuudella.

Maatalouden mittavat metsitystalkoot ilmakehän hiilen sitomiseksi eivät saa ymmärrystä MTK:lta. Asiasta kertoo Lännen Media.

Puheenjohtaja Juha Marttila toteaa Lännen Medialle, että Suomen peltojen laajamittainen metsittäminen olisi täysin vastuutonta maailman ruokaturvan kannalta.

Pitkän aikavälin tavoitteena voisi olla 100 000 hehtaaria, kun Luonnonvarakeskuksen laskelmissa potentiaalia olisi melkein kymmenkertaisesti ja mukana olisi myös kivennäismaita. Marttila huomauttaa, että maailmassa on kyettävä tuottamaan 50 prosenttia enemmän ruokaa vuonna 2050.

Marttila ei tue myöskään kotieläintuotannon vähentämistä ilmastosyistä. Kantaansa hän perustelee erityisesti proteiiniomavaraisuudella. Puheenjohtaja korostaa, että eläintuotantoon on sitä vastoin investoitava.

Ilmastovaikutuksia tulisi Lännen Median haastatteleman Marttilan mielestä vähentää tuotantomäärien leikkaamisen sijaan panostamalla "ilmastoviisaaseen" tuotantoon.

Tulevaisuuden markkinavaltteja ovat puheenjohtajan mukaan esimerkiksi ilmastotehokkuus, veden riittävyys, eläinten hyvinvointi ja ruuan turvallisuus.

Lännen Media: MTK:n Marttila: Peltojen metsittäminen olisi täysin vastuutonta – "Jos kotimaan kulutus vähenee, Suomen on vietävä enemmän"

Lue lisää

Hallitus kannattaa EU:n 30 prosentin suojelutavoitetta

Saksan koronateurastamon vaikutukset Euroopan lihamarkkinoille vielä auki: "Aiemmin on ollut jonkinlainen eurooppalainen keskivertohinta, mutta nyt näin ei ole"

Snellmanin sikasopimuskohu nostatti keskustelua myös MTK:n johtokunnassa – Marttila: "Maatalousyrittäjien ja teollisuuden väliset sopimusrakenteet epätasapainossa"

Kuivuus uhkaa edelleen oraita osassa maata: "Kevätviljoissa näkyy jo joitakin kellastumia"