Politiikka

Juha Marttila Lännen Medialle: Suomen peltojen laajamittainen metsittäminen olisi täysin vastuutonta

Ilmastovaikutuksia tulisi Lännen Median haastatteleman Marttilan mielestä vähentää tuotantomäärien leikkaamisen sijaan panostamalla "ilmastoviisaaseen" tuotantoon.
Jaana Kankaanpää
Marttila ei tue myöskään kotieläintuotannon vähentämistä ilmastosyistä. Kantaansa hän perustelee erityisesti proteiiniomavaraisuudella.

Maatalouden mittavat metsitystalkoot ilmakehän hiilen sitomiseksi eivät saa ymmärrystä MTK:lta. Asiasta kertoo Lännen Media.

Puheenjohtaja Juha Marttila toteaa Lännen Medialle, että Suomen peltojen laajamittainen metsittäminen olisi täysin vastuutonta maailman ruokaturvan kannalta.

Pitkän aikavälin tavoitteena voisi olla 100 000 hehtaaria, kun Luonnonvarakeskuksen laskelmissa potentiaalia olisi melkein kymmenkertaisesti ja mukana olisi myös kivennäismaita. Marttila huomauttaa, että maailmassa on kyettävä tuottamaan 50 prosenttia enemmän ruokaa vuonna 2050.

Marttila ei tue myöskään kotieläintuotannon vähentämistä ilmastosyistä. Kantaansa hän perustelee erityisesti proteiiniomavaraisuudella. Puheenjohtaja korostaa, että eläintuotantoon on sitä vastoin investoitava.

Ilmastovaikutuksia tulisi Lännen Median haastatteleman Marttilan mielestä vähentää tuotantomäärien leikkaamisen sijaan panostamalla "ilmastoviisaaseen" tuotantoon.

Tulevaisuuden markkinavaltteja ovat puheenjohtajan mukaan esimerkiksi ilmastotehokkuus, veden riittävyys, eläinten hyvinvointi ja ruuan turvallisuus.

Lännen Media: MTK:n Marttila: Peltojen metsittäminen olisi täysin vastuutonta – "Jos kotimaan kulutus vähenee, Suomen on vietävä enemmän"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MTK:n puheenjohtajalla on suosikki pääministeriksi, mutta hän ei sitä kerro

MTK:n Marttila ihmettelee kritiikkiä EU-budjetin juuttumisesta vanhoihin rakenteisiin: "Maataloudessa ollaan siirtymässä ylläpitävistä järjestelmistä kehittäviin"

Ministeri kävi opettamassa