Politiikka

Uutissuomalainen: Paatero olisi valmis pilkkomaan Postin – valtio rahoittaisi kirjejakelua "sadoilla miljoonilla euroilla"

Sanomalehtien jakelun kohtaloa vielä mietitään.
Jaana Kankaanpää
Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ehdottaa Uutissuomalaisen haastattelussa, että Posti voitaisiin pilkkoa kahteen yhtiöön: toinen hoitaisi pakettiliiketoiminnan ja toinen postimerkillisen kirjepostin.

Niistä jälkimmäinen olisi julkinen valtion hoitama palvelu. Mallissa valtio tukisi Postia vuosittain sadoilla miljoonilla euroilla, joilla se takaisi yleispalveluvelvoitteen piiriin kuuluvan kirjepostin kulun.

Paatero sanoo, että Postin tulevaisuuden vaihtoehtoja käydään läpi työryhmässä. Avoinna on myös ministerin mukaan kysymys, tuettaisiinko sanomalehtien jakelua valtion varoin.

Ministeriltä on viime päivinä toistuvasti kysytty, antoiko hän suostumuksensa 700 pakettilajittelijan siirrosta toisen työehtosopimuksen piiriin. Työehtosopimusasia on Postin työriidan keskiössä. Paatero ei ole antanut kysymykseen suoraa vastausta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uuden hallituksen kyettävä yhteistyöhön

SK:n tietojen mukaan Antti Rinne on valmis eroamaan pakon edessä – nostaisi pääministeriksi Sanna Marinin

Hallituksen on määrä vastata tänään välikysymykseen – Antti Rinne vaatii keskustalta selkeää vastausta omaan oikeusturvaansa vedoten