Uutissuomalainen: Paatero olisi valmis pilkkomaan Postin – valtio rahoittaisi kirjejakelua "sadoilla miljoonilla euroilla" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Uutissuomalainen: Paatero olisi valmis pilkkomaan Postin – valtio rahoittaisi kirjejakelua "sadoilla miljoonilla euroilla"

Sanomalehtien jakelun kohtaloa vielä mietitään.
Jaana Kankaanpää
Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ehdottaa Uutissuomalaisen haastattelussa, että Posti voitaisiin pilkkoa kahteen yhtiöön: toinen hoitaisi pakettiliiketoiminnan ja toinen postimerkillisen kirjepostin.

Niistä jälkimmäinen olisi julkinen valtion hoitama palvelu. Mallissa valtio tukisi Postia vuosittain sadoilla miljoonilla euroilla, joilla se takaisi yleispalveluvelvoitteen piiriin kuuluvan kirjepostin kulun.

Paatero sanoo, että Postin tulevaisuuden vaihtoehtoja käydään läpi työryhmässä. Avoinna on myös ministerin mukaan kysymys, tuettaisiinko sanomalehtien jakelua valtion varoin.

Ministeriltä on viime päivinä toistuvasti kysytty, antoiko hän suostumuksensa 700 pakettilajittelijan siirrosta toisen työehtosopimuksen piiriin. Työehtosopimusasia on Postin työriidan keskiössä. Paatero ei ole antanut kysymykseen suoraa vastausta.

Lue lisää

Posti: Kevennetty perjantaijakelu kestää vain elokuun loppuun asti

Hallintoneuvoston keskustajäsen Eeva Kalli yllättyi Postin hallituksen puheenjohtajan jakelukannasta: "Mitään päätöksiä ei ole tehty"

Postin hallituksen puheenjohtajan ennuste: Jakelupäivät harvenevat tulevaisuudessa

Postia johdetaan nyt Tanskasta käsin – Kansainvälinen hallitusammattilainen tuntee verkkokaupan