Politiikka

Postin työntekijät osoittivat mieltään Eduskuntatalolla

Mielenosoitus alkoi kello 13. Osallistujat vaativat Postin hallituksen erottamista.
Juho Leskinen
Postin työntekijöiden mielenilmaus alkoi torstaina Eduskuntatalon edustalla.

Torstaina iltapäivällä pidettiin Postin työntekijöiden mielenilmaus. Eduskuntatalon edustalle kerääntyi runsaasti väkeä. Osallistujat vaativat Postin hallituksen erottamista.

PAU:n tiedotteessa sanotaan, että postilaiset vaativat myös omistajaohjauksen puuttumista ”työehtoshoppailuun". Työntekijäpuoli toivoo valtion puuttuvan asiaan, koska Posti on valtion omistama yhtiö.

Mielenilmauksessa nostettiin esille vaade siitä, että pakettilajittelijat palautettaisiin takaisin PAU:n työehtosopimuksen piiriin.

Postin työriitaan ei saatu ratkaisua keskiviikon neuvotteluissa, joten puolitoista viikkoa kestänyt postilakko jatkuu. Uutta tapaamista ei ole sovittu. Kiista pakettilajittelijoiden asemasta on toistaiseksi estänyt sovun löytämisen työriidassa.

Tilanteen johdosta tukilakot jatkuvat. Suomen Merimies-Unioni laajensi tukitoimiaan torstaina. Torstaiaamusta alkaen ulkomaanliikenteessä olevien alusten autokansille ei enää otettu rekkoja. Ensi viikolla lakko uhkaa laajeta Helsingin seudun liikenteeseen ja Suomen lipun alla liikennöiviin laivoihin.

Lue myös:

Paatero tarkentaa lausuntoaan pakettilajittelijoiden tes-siirrosta: Posti kertoi suunnitelmista valmistelun aikana

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sanna Marin lentää aamukoneella Helsinkiin: "Suomen ministereiltä edellytetään läsnäoloa kotimaassa"

SK:n tietojen mukaan Antti Rinne on valmis eroamaan pakon edessä – nostaisi pääministeriksi Sanna Marinin

Hallituksen on määrä vastata tänään välikysymykseen – Antti Rinne vaatii keskustalta selkeää vastausta omaan oikeusturvaansa vedoten