Politiikka

Uusi kyytipalvelu voi pelastaa maanantain pääkaupunkiseudun joukkoliikennekaaokselta: "Toivottavasti lähtee leviämään myös maaseudun kuljetuksissa"

Palvelun kautta kuka tahansa voi etsiä kimppakyytiä esimerkiksi työmatkalle.
Kari Salonen
Pääkaupunkiseudun bussiliikenne uhkaa pysähtyä maanantaina tukilakon takia.

Tavarankuljetuksia välittävä PiggyBaggy -palvelu tarjoaa maanantaina helpotusta lakon takia pysähtyvälle pääkaupunkiseudun bussiliikenteelle.

Palvelun kautta kuka tahansa voi nyt etsiä kimppakyytiä esimerkiksi työmatkalle. Uusi palvelu on osa KaikkiKyytiin-hanketta, jonka tavoitteena parantaa kuljetuspalveluja myös maaseudulla ja tuoda uusia vaihtoehtoja perinteisen julkisen liikenteen rinnalle.

"MTK on KaikkiKyytiin kampanjassa keväästä saakka kertonut, miten kuljetuksia voidaan joukkoistaa maaseudulla Piggybaggy-palvelulla. Tämä kimppakyytipalvelu voisi pelastaa monet maanantaina, jos joukkoliikenne pysähtyy", elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola MTK:sta sanoo.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT uhkaa pysäyttää koko pääkaupunkiseudun bussiliikenteen tukena lakossa oleville Postialan ammattiliitto PAU:n työntekijöille.

"Postilakko on valitettava, mutta se on herättänyt monet pohtimaan vaihtoehtoisia kuljetuksia. Lisäksi nyt olisi hyvä hetki kokeilla tavarakuljetuksia tuolla palvelulla. Lakon jälkeen toivottavasti malli lähtee leviämään laajemmin maaseudun kuljetuksissa", Mäki-Hakola toivoo.

PiggyBaggy-palveluun pääset tästä.

Lue lisää aiheesta:

Tavaroiden kimppakyytisovellus tekee kenestä tahansa kuriirin

Lue lisää

MTK:n vetämä kyytipalveluhanke voitti Kuntaliiton kilpailun – voi ratkaista kaikkien Suomen maaseutukuntien liikkumishaasteita

Lakko karsi asiakkaita – yrittäjäkyselyn mukaan moni vähensi asiointia Postin kanssa lakon seurauksena

Postilakko kypsytti yritykset: Kyselyn mukaan lähes puolet pk-yrityksistä aikoo vähentää Postin palvelujen käyttöä

Sanna Marin lentää aamukoneella Helsinkiin: "Suomen ministereiltä edellytetään läsnäoloa kotimaassa"