Politiikka

Marttila kannustaa tuottajia ampumaan faktoilla somen ilmastokeskusteluissa — "Se on marginaaliporukka, joka siellä riekkuu maataloutta"

MTK:n puheenjohtajan mukaan maatalouden ilmastopäästöt voidaan Suomessa puolittaa.
Jaana Kankaanpää
MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila toivoo valtuuskunnan kokouksen jäävän historiaan omaisuuden suojan puolustamisesta.

MTK:n puheenjohtajan Juha Marttilan mukaan Suomen on lisättävä ruuan tuotantoa 50 prosenttia ilmaston kannalta kestävällä tavalla.

"Maailma aavikoituu, mutta ruokaa tarvitaan puolet lisää vuoteen 2050 mennessä", Marttila painotti tiistaina MTK:n valtuuskunnan yleiskeskustelussa.

Hän toisti kantansa, että maatalouden ilmastopäästöt voidaan puolittaa.

"Turvemaille pitää tehdä jotain, Tarvitaan tuotannon tehostamista, hiilensidontaa ja uusiutuvaa energiaa. Niistä palikoista se muodostuu."

Ajankohtaisesta ilmastokeskustelusta Marttila muistutti, että MTK on ollut siinä mukana jo 1990-luvulta lähtien, koska ilmaston lämpeneminen uhkaa ruuan tuotannon edellytyksiä koko maailmassa. Suomessa suuri yleisö on herännyt tilanteeseen vasta viimeisen vuoden aikana.

"Päällä on paniikkitilanne, mutta siinä ei kyetä tekemään mitään järkevää. Pitää rauhoittua ja etsiä ratkaisuja. Ja meillä niitä ratkaisuja on."

Hän kannustaa tuottajia puolustamaan työtään sosiaalisessa mediassa, vaikka siitä tulisikin aggressiivista palautetta.

"Se on marginaaliporukka, joka siellä riekkuu maataloutta. Sen edessä ei taivuta. Me olemme historian oikealla puolella", Marttila rohkaisi.

Hänen mukaansa MTK pärjäsi keskustelussa hyvin eduskuntavaalien alla. "Vastaan kannattaa ampua faktoilla."

Uusia avauksia on järjestöltä myös tulossa ilmastoviestinnässä.

Omaisuudensuojan parantamisessa Marttila vaati hallitukselta toimia.

"Tästä kokouksesta jää historiaan väkevä viesti maaomaisuuden suojan pyhyydestä. Suomi ei voi enää olla Euroopan Kongo. Nyt on se aika, että jotain tapahtuu. Maankäyttö- ja rakennuslaki ja lunastuslaki ovat tässä avainasemassa."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MTK:n puheenjohtajalla on suosikki pääministeriksi, mutta hän ei sitä kerro

MTK:n Marttila ihmettelee kritiikkiä EU-budjetin juuttumisesta vanhoihin rakenteisiin: "Maataloudessa ollaan siirtymässä ylläpitävistä järjestelmistä kehittäviin"

"Tuottajan niskaan tulee lokaa jatkuvasti" – oudot sävyt saanut ilmastokeskustelu sytytti MTK-Etelä-Pohjanmaan kokouksen