MTK:n johtokunnan kokoonpano pysyy entisellään — Juha Marttila jatkaa puheenjohtajana - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

MTK:n johtokunnan kokoonpano pysyy entisellään — Juha Marttila jatkaa puheenjohtajana

Myös johtokunnan toinen puheenjohtaja Mauno Ylinen Etelä-Pohjanmaalta ja kolmas puheenjohtaja Markus Eerola valittiin jatkoon ilman vastaehdokkaita.
Jaana Kankaanpää
Juha Marttila, Mauno Ylinen, Markus Eerola, Kati Partanen ja Jaakko Halkilahti valittiin odotetusti jatkokaudelle MTK:n johtokuntaan.

Juha Marttila jatkaa odotetusti MTK:n puheenjohtajana.

Marttila valittiin jatkokaudelle ilman vastaehdokkaita MTK:n valtuuskunnan kokouksessa keskiviikkona Espoossa.

Hän kiitti luottamuksesta ja muisteli kulunutta kymmentä vuotta puheenjohtajana.

"Muutos on ollut valtava. Metsäpuolella yritettiin silloin vakuuttaa sijoittajia, että alalla on tulevaisuutta. Maataloudessa taas elettiin vuonna 2009 vielä kivuliasta EU-jäsenyyteen siirtymää. Sen jälkeen on otettu iso harppaus ja ollaan osa EU:n maatalouspolitiikkaa."

Myös johtokunnan toinen puheenjohtaja Mauno Ylinen Etelä-Pohjanmaalta ja kolmas puheenjohtaja Markus Eerola valittiin jatkoon ilman vastaehdokkaita. Erovuorossa olleet johtokunnan jäsenet Kati Partanen Pohjois-Savosta ja Jaakko Halkilahti Varsinais-Suomesta valittiin jatkoon niinikään ilman vastaehdokkaita.

Lue lisää

"Miksi ei näy päätöksiä hajauttavan yhteiskunnan puolesta" — MTK:n puheenjohtajan syyttävä sormi osoittaa keskustaa

Valtuuskunnan ensimmäisestä varapuheenjohtajasta tiukka vaali — Tero Lahti Keski-Suomesta selviytyi voittajaksi

"Koska nämä Etelä-Eurooppaan myönnettävät tukipaketit loppuvat?" — MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen valittiin jatkokaudelle Tampereella

Marttila luottaa siihen, että viljelijät ymmärtävät ilmastotoimien tärkeyden – "turvemaiden osalta pitää uskaltaa tarttua härkää sarvista"