Mikko Kärnä haluaa maatila- ja teurastamovierailun peruskoulun oppimäärään: "Nuoret ovat alttiita eläinoikeusjärjestöjen ja ilmastojärjestöjen propagandalle" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Mikko Kärnä haluaa maatila- ja teurastamovierailun peruskoulun oppimäärään: "Nuoret ovat alttiita eläinoikeusjärjestöjen ja ilmastojärjestöjen propagandalle"

Vierailujen ansiosta nuoret voivat kansanedustajan mukaan muodostaa itse omat mielipiteensä eläinten olosuhteista ja niiden onnellisuudesta.
Jaana Kankaanpää
Mikko Kärnä korostaa, ettei suomalaisessa eläintuotannossa ole mitään sellaista, mitä tulisi piilotella julkisuudelta.

Keskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä esittää, että peruskoulun oppimäärään sisällytettäisiin vierailu maatilalla ja teurastamossa. Kärnän mielestä on huolestuttavaa, että suuri osa nuorista ei tiedä kuinka ruokaa tuotetaan, ja miten liha kaupan pakkauksiin päätyy.

"Tämän myötä nuoret ovat alttiita eri eläinoikeusjärjestöjen ja ilmastojärjestöjen propagandalle, jossa suomalaisen ruuantuotannon väitetään olevan epäeettistä ja turmiollista ilmaston kannalta. Tällaiset valheet torjutaan parhaiten tutustumalla toimintaan tiloilla ja vierailemalla myös teurastamolla", hän perustelee tiedotteessa.

Vierailujen ansiosta nuoret voivat kansanedustajan mukaan muodostaa itse omat mielipiteensä eläinten olosuhteista ja niiden onnellisuudesta. Toisaalta nuoret näkevät myös, kuinka eläin kokee hyvän kuoleman, ja miten se jalostukseen sekä kaupan tiskille lopulta päätyy.

Kärnä korostaa, ettei suomalaisessa eläintuotannossa ole mitään sellaista, mitä tulisi piilotella julkisuudelta.

"Suomalainen tuotanto on eettistä, ekologista ja ilmastoystävällistä. Tuotantoeläimet voivat hyvin ja kaupasta tai ravintolasta suomalaista lihaa valikoidessaan voi olla varma, että se on onnellisen eläimen lihaa", hän sanoo.

Lue lisää

Kärnälle elvytyspaketista!

Näin Mauri Pekkarinen ja Paavo Väyrynen vastaavat Mikko Kärnän syytöksiin oikeistopopulismista ja besserwisserismistä

Keskustan Kärnä ihmettelee Pekkarisen tyytymättömyyttä maaseudun EU:lta saamaan lisärahoitukseen: "Puolueemme ei kaipaa nyt yhtäkään Väyrysen kaltaista, sivuraiteelle ajautuvaa besserwisseriä"

Maatalousvaliokunnan kansanedustajat pohtivat MTK:n ilmastokartan toteutusta – Elomaa: "Periaatteellisesti tällaiseen täytyy suhtautua positiivisesti, mutta mistä rahat?"