Politiikka

Pääministeri Antti Rinne: Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero jättää tehtävänsä

Aiemmin tänään Paatero jäi kaksi viikkoa kestävälle sairauslomalle.
Sanne Katainen
Pääministeri Antti Rinne (sd.) kertoi asiasta perjantaina iltapäivällä valtioneuvoston linnassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) jättää tehtävänsä.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) kertoi asiasta perjantaina iltapäivällä valtioneuvoston linnassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Pääministerin mukaan hän kävi puhelinkeskustelun Paateron kanssa asiasta aiemmin perjantaina. Rinteen mukaan Paatero ei ole pitänyt riittävästi huolta siitä, että Postin työehtoja ei poljeta.

Sirpa Paatero jätti Rinteen mukaan suullisen eropyyntönsä Rinteelle tänään perjantaina. Rinne hyväksyi eropyynnön omalta osaltaan.

Rinne kommentoi, että Postin hallituksen asemaa arvioidaan. Siihen, kuka omistajaohjausministerin tehtäviä hoitaa jatkossa, pääministeri ei ottanut kantaa.

"Ilmoitus ministeri Paateron erosta tuli vasta hetki sitten", hän perusteli tiedotustilaisuudessa.

Pääministeri korosti tiedotustilaisuudessa, että hän on useaan kertaan todennut, ettei hyväksy Postin työehtosopimusten heikennyksiä.

"Olen alusta lähtien todennut, että en hyväksy työehtosopimusten heikennyksiä. Tätä keskustelua on käyty jo ennen vaaleja.

Rinteen mukaan Postin johto on antanut valtio-omistajalle virheellistä tietoa pakettilajittelijoiden työehtosopimuksesta. Työehtosopimus ei ole ollut kilpailijoilla heikompi, vaikka Posti on näin todennut.

Tiedotustilaisuudessa Rinne ei ottanut kantaa omaan asemaansa.

Valtioneuvosto kertoi juuri ennen tiedotustilaisuuden alkua, että ministeri Sirpa Paatero jää sairauslomalle. Sairausloman on määrä kestää 13. joulukuuta asti.

Lue lisää:

Uutispäällikön kommentti: Pääministeri antoi Postin johdolle isän kädestä – sekään ei riitä oppositiolle

Iltalehti: Ministeri Paatero eroaa tehtävästään – erosta ilmoitetaan vielä tänään

Keskusta vaatii selvyyttä Rinteen toimista — Kärnä: "Aika mahdottomaksi käy asema, jos yksiselitteisesti selviää, että pääministeri ei ole puhunut totta eduskunnassa"

Lue lisää