Vihreiden Emma Kari vaatii turkistarhauksen lopettamista: "Eläintuotannon julmin muoto" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Vihreiden Emma Kari vaatii turkistarhauksen lopettamista: "Eläintuotannon julmin muoto"

Kansanedustaja huomauttaa, että turkistarhaukseen suhtaudutaan vuosi vuodelta kriittisemmin.
Esko Keski-Vähälä
"Suomi näyttäytyy kummallisena poikkeuksena, kun se ei ole vielä puuttunut turkistarhaukseen. Nykymuotoinen turkistarhaus sotii aivan selvästi hallitusohjelmaan kirjattua eläinsuojelulain uudistusta vastaan, johon säädetään eläimen oikeus lajityypilliseen käytökseen", Emma Kari toteaa.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari vaatii, että turkistarhaus lopetettaisiin Suomessa.

"Turkistarhaus on vihdoin lopetettava Suomessakin. Turkistarhaus on eläintuotannon julmin muoto. Eläinten telkeäminen pieniin häkkeihin ja tappaminen turkisten vuoksi on väärin", hän toteaa tiedotteessa.

Kansanedustaja huomauttaa, että turkistarhaukseen suhtaudutaan vuosi vuodelta kriittisemmin.

"Se on täysin ymmärrettävää. Kuluttajat ovat entistä tiedostavampia eivätkä enää hyväksy eläinten huonoa kohtelua. Meidän päättäjien tulee kuunnella tätä viestiä", Kari sanoo.

Turkistarhaus on päätetty lopettaa yhä useammassa Euroopan maassa. Viimeisimpänä tähän joukkoon liittyi Norja.

"Suomi näyttäytyy kummallisena poikkeuksena, kun se ei ole vielä puuttunut turkistarhaukseen. Nykymuotoinen turkistarhaus sotii aivan selvästi hallitusohjelmaan kirjattua eläinsuojelulain uudistusta vastaan, johon säädetään eläimen oikeus lajityypilliseen käytökseen", Emma Kari lisää.

Animalian ja Oikeutta eläimille -järjestön Taloustutkimukselta tilaaman mielipidekyselyn mukaan neljäsosa maalaiskuntien asukkaista tukee turkistarhauksen jatkamista nykymuotoisena ja ilman uusia rajoituksia myös tulevaisuudessa.

Lue lisää:

Itä- ja Pohjois-Suomessa eniten tukea turkiseläinten kasvatuksen jatkamiselle nykymuodossaan

Lue lisää

Saga Fursin turkishuutokaupan välitysmyynnin arvo jäi 20 miljoonaan euroon – "Myyntituloksesta ei voi päätellä, että kiinnostus turkiksia kohtaan olisi laskenut"

Helsingin kokoomusnuoret vaatii turkistarhauksen kieltämistä – eduskuntaryhmän puheenjohtaja: "Meillä pidetään arvossa sekä elinkeinovapautta että vastuuta eläinten hyvinvoinnista"

Helsingin kokoomusnuoret tyrmää kansanedustajien puheet turkistarhauksen tuesta — “Turkistarhauksen tukemisen ehdottaminen osoittaa huonoa harkintaa"

Kansanedustaja Emma Kari sai kolmannen lapsensa