Keskustalaiset pohtivat, voisiko Rinteestä päästä eroon kuin Jäätteenmäestä aikanaan - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Keskustalaiset pohtivat, voisiko Rinteestä päästä eroon kuin Jäätteenmäestä aikanaan

Kriittisyys pääministeriä kohtaan kasvaa keskustan riveissä. Demarien asema hallituksessa heikkenee samalla, kun keskusta ja vihreät vahvistuvat.
Sanne Katainen, Juho Leskinen
Pääministeri Antti Rinne (sd.) saattaa kompastua Posti-kiistaan.

Keskustan eduskuntaryhmä on koko sunnuntaipäivän keskustellut keskenään pääministeri Antti Rinteen (sd.) asemasta. Kenttä on ollut yhteydessä kansanedustajiin. MT:n saamien tietojen mukaan Rinteestä halutaan eroon.

Eräs kansanedustaja totesi MT:lle: "Kun Jäätteenmäki lähti, hallitus pysyi kasassa. Näin voi käydä myös Rinteen kanssa."

Huomenna keskustan puoluejohto selvittää tukeako Rinnettä vai ei.

Sdp:n ahdinko syvenee. Keskusta ja vihreät vahvistavat asemiaan hallituksessa.

MT:n tietojen mukaan keskusta ja vihreät neuvottelevat, millä ehdoilla hallitusyhteistyötä jatketaan. Demarien asema heikkenee joka tapauksessa entisestään. Ennen tiistaita pitää löytyä yhteisymmärrys, jotta hallitus selviää välikysymyksestä.

Tähtäimessä on erityisesti Rinne, jonka toimintaa on taivasteltu oppositiossa ja jonka eroa on avoimesti vaadittu. Posti-kiista johti perjantaina jo kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) eroon.

Jostain syystä naisministerit eroavat helpommin kuin miehet. Rinne sinnittelee asemissaan.

Lue lisää

Kiurun sote-sosialismia syytä vahtia

Joka kolmas viljapelto jää puimatta tai sato kelpaa vain poltettavaksi Satakunnassa

Keskustan puoluesihteeri tyrmää Mikko Alkion kritiikin: "Meidän tavoitteenamme on aito maakunnallinen itsehallinto"

Mikko Alkiolla on henkilökohtainen syy olla kiinnostunut soteuudistuksesta: "Sairastuin vakavaan sydänlihastulehdukseen"