Hallituspuolueet kokoustivat eilen yömyöhään – Posti-kiistan käsittely jatkuu vielä tänään - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Hallituspuolueet kokoustivat eilen yömyöhään – Posti-kiistan käsittely jatkuu vielä tänään

Kokouksen sisällöstä tuli hyvin niukasti tietoa julkisuuteen.
Sanne Katainen
Rinteen piinapäivät eivät pääty vielä.

Posti-kiistan selvittely jatkunee myös tänään, kun hallituksen luottamusta mittaava eduskunnan välikysymysäänestys lähestyy.

Hallituspuolueiden puheenjohtajat ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoustivat eilisiltana medialta salassa myöhään yöhön. Kokouksen sisällöstä tuli hyvin niukasti tietoa julkisuuteen. Valtioneuvosto tviittasi kokouksen jälkeen, että puheenjohtajat kävivät keskustelun poliittisesta tilanteesta.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Posti-kiistan käsittely jatkuu puolueissa vielä tänään ja esimerkiksi keskustan eduskuntaryhmän on tarkoitus kokoontua.

Hallitus vastaa opposition välikysymykseen tiistaina, ja keskiviikkona on vuorossa äänestys hallituksen luottamuksesta.

Kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike vaativat välikysymyksessään selvyyttä muun muassa siihen, antoivatko pääministeri Antti Rinne (sd.) ja kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) oikeaa tietoa eduskunnalle Postin työriidassa esillä olleiden pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen siirrosta.

Posti-kiista johti perjantaina Paateron eroon.

Lue lisää

Posti: Kevennetty perjantaijakelu kestää vain elokuun loppuun asti

Hallintoneuvoston keskustajäsen Eeva Kalli yllättyi Postin hallituksen puheenjohtajan jakelukannasta: "Mitään päätöksiä ei ole tehty"

Postin hallituksen puheenjohtajan ennuste: Jakelupäivät harvenevat tulevaisuudessa

Postia johdetaan nyt Tanskasta käsin – Kansainvälinen hallitusammattilainen tuntee verkkokaupan