Keskustalaisille kansanedustajille tulvii palautetta Rinteestä – "Moni kentällä on sitä mieltä, että pääministeri pitää laittaa vaihtoon" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Keskustalaisille kansanedustajille tulvii palautetta Rinteestä – "Moni kentällä on sitä mieltä, että pääministeri pitää laittaa vaihtoon"

Rinteen hallituksen sekavana vellova tilanne aiheuttaa levottomuutta keskustalaisissa.
Sanne Katainen / tuomaskettunen.fi / Kimmo Brandt, Eduskunta
Keskustan kansanedustajat Tuomas Kettunen ja Pekka Aittakumpu kertovat MT:lle, että hallituksen sekava tilanne on poikinut viime päivinä poikkeuksellisen suuren kansalaispalautteen vyöryn.

Useille keskustan kansanedustajille on tullut viime päivinä paljon yhteydenottoja pääministeri Antti Rinteen (sd.) toimintaa koskien.

"Kyllähän kenttäväeltä on tullut valtavasti palautetta tästä Rinteen toiminnasta. Pääviestinä on ollut, että ukko pitäisi laittaa vaihtoon", kuhmolainen kansanedustaja Tuomas Kettunen (kesk.) kertoo.

Kettunen ei paljasta, mitä mieltä on itse Rinteen jatkosta pääministerinä.

"Asioihin on saatava selvyys. Sitten katsotaan, mihin ratkaisuihin päädytään. Kaikki tämä kentän palaute on otettava vakavasti, kansaahan täällä ollaan palvelemassa", Kettunen toteaa.

Kansanedustaja Pekka Aittakumpu (kesk.) Oulusta kertoo niin ikään saaneensa poikkeuksellisen paljon kansalaispalautetta Rinteen toiminnasta.

"Puheluita ja viestejä on tullut tosi paljon. Yleisimpänä viestinä on ollut, että Rinteen pitäisi erota", Aittakumpu sanoo.

Osa kansalaispalautteesta on myös ollut toisen tyyppistä, Aittakumpu huomauttaa.

"Sellaistakin palautetta on annettu, että nyt olisi parempi jatkaa eteenpäin tällä kokoonpanolla Suomen asioiden hoitamista."

Rinteen hallituksen sekavana vellova tilanne aiheuttaa levottomuutta keskustalaisissa.

Aittakummun mukaan asioihin on saatava lisää selvyyttä ja ratkaisuja tarvitaan.

"Keskustan eduskuntaryhmä kokoustaa tänään maanantaina ja huomenna tiistaina. Odotan, että näissä kokouksissa eduskuntaryhmä saa lisätietoja tilanteesta. Kun asioista tiedetään enemmän, voidaan selkeämmin ottaa kantaa siihen, miten Rinteen aseman ja hallituksen jatkon suhteen pitäisi menetellä."

Lue lisää:

Ministeri Jari Leppä perui osallistumisensa MTK-liiton seminaariin – keskustan eduskuntaryhmä kokoontuu

Uutispäällikön kommentti: Ensin Rinne, nyt Haavisto — edes pääministerin vaihto ei pelasta hallituksen uskottavuutta

Keskustalaiset pohtivat, voisiko Rinteestä päästä eroon kuin Jäätteenmäestä aikanaan

Keskusta vaatii selvyyttä Rinteen toimista — Kärnä: "Aika mahdottomaksi käy asema, jos yksiselitteisesti selviää, että pääministeri ei ole puhunut totta eduskunnassa"

Lue lisää

Demareiden Antti Lindtman kehuu Matti Vanhasen vahvaa aloitusta: "Hänen tulonsa hallitukseen on vakauttava elementti"

Ylen kysely: Annika Saarikko keskustavaikuttajien suosikki puheenjohtajaksi

Vihreät ja keskusta ottavat taas yhteen

Paavo Väyrynen tukee Katri Kulmunin uudelleenvalintaa keskustan puheenjohtajaksi – "Annika Saarikon näytöt eivät vakuuta"