Politiikka

Keskusta näyttämässä ovea pääministeri Antti Rinteelle — "Meillä on henkilöön liittyvää epäluottamusta"

Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan puolue haluaa nykyisen hallituspohjan jatkavan.
Katri Kulmuni valittiin keskustan puheenjohtajaksi viime syksynä Juha Sipilän jätettyä tehtävänsä eduskuntavaalitappion jälkeen.

Keskustan eduskuntaryhmä on osoittanut epäluottamusta pääministeri Antti Rinteelle (sd.)

"Keskusta on erittäin sitoutunut hallituspohjaan. Meillä on henkilöön liittyvää epäluottamusta", puheenjohtaja Katri Kulmuni sanoi hetki sitten keskustan ryhmäkokouksen päätteeksi. Puolue jatkaa asian käsittelyä puoluehallituksen kokouksessa heti perään.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen mukaan Rinteen antama selvitys valtion omistajaohjaukseen liittyvässä kohussa ei ole riittävä.

Luottamus pääministeri Rinteeseen tuli kyseenalaiseksi Postin omistajaohjausta koskevassa kiistassa.

Epäluottamuksessa kyse on siitä, onko Rinne johtanut eduskuntaa tarkoituksella harhaan. Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) jätti perjantaina eronpyyntönsä, kun Rinne sanoi hänen epäonnistuneen välittämään hallituksen tahtotilaa Postin johdolle.

Rinne on koko ajan sanonut viestittäneensä Paaterolle, ettei hyväksy Postin työntekijöiden ehtojen heikentämistä. Toisaalta Rinne itse esitti HS:n haastattelussa syyskuussa työehtoheikennyksen hyvittämistä työntekijöille kertakorvauksella.

Lehtitietojen mukaan kertakorvauksesta keskusteltiin postin johdon kanssa jo aiemmin kesällä.

Lue lisää aiheesta:

Uutispäällikön kommentti: Ensin Rinne, nyt Haavisto — edes pääministerin vaihto ei pelasta hallituksen uskottavuutta

Keskustalaisille kansanedustajille tulvii palautetta Rinteestä – "Moni kentällä on sitä mieltä, että pääministeri pitää laittaa vaihtoon"

Keskustalaiset pohtivat, voisiko Rinteestä päästä eroon kuin Jäätteenmäestä aikanaan

Keskusta vaatii selvyyttä Rinteen toimista — Kärnä: "Aika mahdottomaksi käy asema, jos yksiselitteisesti selviää, että pääministeri ei ole puhunut totta eduskunnassa"

Lue lisää