Hallituksen on määrä vastata tänään välikysymykseen – Antti Rinne vaatii keskustalta selkeää vastausta omaan oikeusturvaansa vedoten - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Hallituksen on määrä vastata tänään välikysymykseen – Antti Rinne vaatii keskustalta selkeää vastausta omaan oikeusturvaansa vedoten

Hallituksen luottamuksesta on tarkoitus äänestää huomenna.
Tiistai voi olla Antti Rinteen kohtalonpäivä. Lehtikuva / Mikko Stig

Hallitus vastaa tänään opposition välikysymykseen Posti-sotkusta ja omistajaohjauksesta.

Kokoomus, Liike Nyt ja kristillisdemokraatit jättivät viime viikolla hallitukselle välikysymyksen omistajaohjauksesta, työmarkkinatilanteesta ja eduskunnalle annetusta informaatiosta. Tänään hallituksen on määrä vastata välikysymykseen, ja eduskunta käy aiheesta keskustelun. Hallituksen luottamuksesta on tarkoitus äänestää huomenna.

Posti-sotku on ajanut hallituksen sekavaan tilaan. Keskusta ilmoitti eilen, että sillä on epäluottamusta pääministeriä kohtaan, eivätkä Antti Rinteen (sd.) viikonvaihteessa antamat selvitykset eivät ole riittäviä. Puoluehallitus toivoi, että SDP tekee tarvittavat johtopäätökset hallituksen toimintakyvyn palauttamiseksi. Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ei suoraan vastannut kysymykseen, vaatiiko keskusta Rinteen eroa.

Rinne puolestaan moitti keskustaa epäselvästä viestinnästä. Hän vaati keskustalta selkeää vastausta siitä, onko keskustalla valmiuksia jatkaa hallitusyhteistyötä hänen kanssaan vai ei.

Rinne sanoi haluavansa kuulla keskustalta myös perustelut.

"Jos minun viestintääni on sanottu epäselväksi, epäselvää on myös keskustan viestintä", Rinne sanoi toimittajille Helsingin Hakaniemessä SDP:n puoluetoimiston edustalla puoluehallituksen kokouksen jälkeen. Hän sai kokouksessa puoluehallituksen tuen.

"Oman oikeusturvani takia haluan saada vastauksen kyllä tai ei, ja mitkä ovat ne perustelut eli minulla on oikeus saada selkeät perusteet. Tästä asiasta tullaan keskustelemaan, ja minä teen tarvittavat johtopäätökset."

Rinne sanoi vielä yöllä Helsingin Sanomille haluavansa keskustan perustelut kirjallisena. Muilta hallituspuolueilta Rinne on saanut tukea.

Keskusta kertoi epäluottamuksestaan pääministeri Rinnettä kohtaan jo sunnuntaina hallituspuolueiden ja eduskuntaryhmien kriisikokouksen jälkeen, uutisoi MTV. Lisäksi Rinne sai MTV:n mukaan saman tiedon eilen iltapäivällä yhdeltä pidetyssä palaverissa eli ennen keskustan eduskuntaryhmän kokousta.

MTV kertoo, että keskustassa on ihmetelty pääministerin lausuntoja SDP:n puoluehallituksen eilisiltaisen kokouksen jälkeen.

Keskustalähde perustelee MTV:lle puolueen puheenjohtaja Kulmunin epämääräisiksi luonnehdittuja lausuntoja sillä, että myös kriisin jälkeen puolueiden täytyy pystyä yhteistyöhön.

"Kyse on politiikan pöytätavoista."

Lue lisää

Poliisi tutkii Postin nimissä tehtyjä ammattimaisia huijauksia – tiedossa yli 30 uhria

Karjanlanta ideologisessa hyötykäytössä

Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari haluaa valjastaa diplomaatit vientityöhön – "Meillä on erinomaisia suurlähettiläitä tehtävään"

Posti: Kevennetty perjantaijakelu kestää vain elokuun loppuun asti