"Antti Rinteen pitäisi vetää johtopäätökset" – MTK-Keski-Suomen puheenjohtaja toivoo maaseutumyönteisen hallituspohjan jatkavan - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

"Antti Rinteen pitäisi vetää johtopäätökset" – MTK-Keski-Suomen puheenjohtaja toivoo maaseutumyönteisen hallituspohjan jatkavan

Tero Lahden mukaan keskusta on toiminut oikein vaatiessaan Rinteen eroa.
Petteri Kivimäki
Tero Lahti toivoo, että Antti Rinne jättää pääministerin tehtävänsä ja nykyinen hallituspohja jatkaa. MTK-Keski-Suomi pitää syyskokouksensa Laukaassa tänään tiistaina.

MTK-Keski-Suomen puheenjohtaja Tero Lahti Karstulasta osoittaa pääministeri Antti Rinteelle (sd.) ovea.

"Tilanne on ajautunut siihen pisteeseen, ettei tässä ole enää muuta ulospääsyä kuin vaihtaa pääministeri. Rinteen pitäisi jo vetää johtopäätökset", Lahti sanoo.

Karstulalaisen maanviljelijän mielestä keskusta on toiminut oikein vaatiessaan Rinteen eroa.

"Rinteen toiminta on näyttänyt hyvin erikoiselta jo viime kevään vaaliväittelyistä ja lihaveropuheista lähtien. On selvää, että hallitus voi mennä uskottavasti eteenpäin vain uuden pääministerin johdolla."

Lahti katsoo, että nykyisen SDP:n, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n muodostaman kansanrintamahallituksen linjaukset maaseutu- ja maatalouspolitiikassa ovat hyviä.

"Siksi toivon todella, että hallitus jatkaisi nykypohjalta. Kun katselen asioita maanviljelijänä, niin toisenlainen hallituskoalitio olisi huomattavasti haastavampi. Jos esimerkiksi keskusta vaihtuisi kokoomukseen, voisi tulla aika vaikeaa."

Jos hallitus kaatuu tykkänään, saattaa hallitustunnustelijaksi nousta perussuomalaisten Jussi Halla-aho.

"Perussuomalaisissa on paljon maaseutuhenkistä väkeä, mutta Halla-ahon aluepoliittiset linjaukset ovat jääneet epäselviksi ja ristiriitaisiksi", Lahti sanoo.

Lue lisää

Ulkoministeriö kertoo koronatilanteen pahenevan Ukrainassa – tilanne voi vaikuttaa kausityövoiman saatavuuteen Suomessa

Maatalouden kausityövoiman tilanne Suomessa on palautunut lähelle normaalia: "Kaikkien vaikeuksien jälkeen tilanne näyttää nyt hyvältä"

MTK:n Viljasen mukaan ympäristöministeri Mikkosen suurin ongelma on asenne – "Jos viljelijät koetaan vastapuoleksi, heijastuu se kaikkiin asiakysymyksiin"

Ylen kysely: Annika Saarikko keskustavaikuttajien suosikki puheenjohtajaksi