Eronnut pääministeri Rinne kommentoi keskustan epäluottamusta: "Arvet jäävät, mutta laitetaan salvaa" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Eronnut pääministeri Rinne kommentoi keskustan epäluottamusta: "Arvet jäävät, mutta laitetaan salvaa"

Antti Rinne aikoo jatkaa SDP:n puheenjohtajana ainakin kesän puoluekokoukseen saakka.
Mikko Stig
"Tein omat johtopäätökseni. Olen varmasti tukena tulevalle pääministerille. Ilmeisesti lopputulos on sama hallituspohja ja sama ohjelma", Antti Rinne taustoittaa.

Eronpyyntönsä jättänyt pääministeri Antti Rinne (sd.) aikoo jatkaa SDP:n puheenjohtajana ainakin demarien ensi kesän puoluekokoukseen asti.

"En ole jättämässä politiikkaa", seesteisesti esiintynyt Rinne sanoi.

Hän kehui hallituksen ohjelmaa, ja korosti eronneensa vain siksi, että nykyinen hallituspohja voi jatkaa.

"Kun aikanaan politiikkaan lähdin, tavoitteena on ollut ajaa asioita arvojeni pohjalta. Olin todella tyytyväinen, kun vaalien jälkeen SDP otti paalupaikan ja tämä viiden puolueen hallitusohjelma syntyi. Se on tulevaisuusohjelma, joka ottaa huomioon tulevaisuuden haasteet", Rinne sanoi.

Rinteen mukaan epäluottamusta häneen on osoittanut ainoastaan keskusta.

"Tein omat johtopäätökseni. Olen varmasti tukena tulevalle pääministerille. Ilmeisesti lopputulos on sama hallituspohja ja sama ohjelma."

Posti-asiassa Rinne myönsi tehneensä virheitä. "Oma virhe on ollut se, että olen luottanut vain siihen mitä minulle on esitelty."

Lue lisää aiheesta:

Tasavallan presidentti myönsi eron Antti Rinteen hallitukselle — hallitus jatkaa toimitusministeristönä

Antti Rinne pyytää eroa — Sanna Marin ja Antti Lindtman valmiita pääministerin tehtäviin

Lue lisää

Karjanlanta ideologisessa hyötykäytössä

Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari haluaa valjastaa diplomaatit vientityöhön – "Meillä on erinomaisia suurlähettiläitä tehtävään"

SDP:n Rinne: Koronan myötä aluekehitys Suomessa saattaa kääntyä tasapainoisemmaksi – "Maakuntiin tarvitaan lisää koulutuspaikkoja"

Antti Rinne vastustaa menoleikkauksia eikä lähtisi perumaan hallitusohjelman menoeriä, vaikka koronavirus sakkaa Suomen talouden