Hallituksessa repesi jo riita työllisyystoimista: Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen tyrmää Lintilän esityksen työttömyysturvan porrastuksesta - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Hallituksessa repesi jo riita työllisyystoimista: Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen tyrmää Lintilän esityksen työttömyysturvan porrastuksesta

Porrastuksella tarkoitetaan sitä, että työttömyyden aluksi työttömyysturva olisi nykyistä parempi ja heikkenisi työttömyyden pitkittyessä.
Maija Partanen
Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) ei lämpene Mika Lintilän idealle työttömyysturvan porrastamisesta.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) on valmis porrastamaan työttömyysturvaa yhtenä keinona työllisyystavoitteen saavuttamiseksi. Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) ampuu kuitenkin alas Lintilän idean.

Porrastuksella tarkoitetaan sitä, että työttömyyden aluksi työttömyysturva olisi nykyistä parempi ja heikkenisi työttömyyden pitkittyessä.

"Hallitusohjelman mukaan kaikki keinot ovat käytössä", Lintilä vastaa kysymykseen, onko porkkanan lisäksi tulossa keppiä.

Pekonen ei Lintilän idealle lämpene.

”Minusta työttömyysturvan porrastaminen kannattaa unohtaa. Työttömyysturvan leikkaaminen ei ole se keino, jolla tämä hallitus lähtee edistämään työllisyyttä. Tiedämme, että lyhytkestoisesti työttömänä olevia on suhteellisesti paljon enemmän, jolloin turvan korottaminen alkupäässä lisää kustannuksia", Pekonen toteaa MT:lle.

"Kustannusneutraalissakaan muodossa porrastaminen ei lisää työllisyyttä, mutta heikentää pidempään työttömänä olleiden ja siten heikommassa asemassa olevien ihmisten toimeentuloa", sosiaaliministeri Pekonen perustelee näkemystään.

Lue lisää

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

Ministeri Pekonen: Etätyösuosituksen päivittämistä aiheellista arvioida uudelleen

Mika Lintilä ei aio lähteä mukaan kilpaan Keskustan puheenjohtajuudesta

Korona muutti EK:n suhtautumisen ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan – "On epäoikeudenmukaista, että kaikki maksavat, mutta vain kassan jäsenet saavat"