Keskustan Hilkka Kemppi vaatii isyyspakettia: "Isien oma neuvolakäynti tulisi nostaa neuvola-asetukseen" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Keskustan Hilkka Kemppi vaatii isyyspakettia: "Isien oma neuvolakäynti tulisi nostaa neuvola-asetukseen"

THL:n tutkimuksen mukaan jopa 10 prosenttia isistä potee synnytyksen jälkeistä masennusta.
Hanna Linnove
Kansanedustaja huomauttaa, että tilastollisesti tarkasteltuna isille jää eräänlainen kakkosvanhemman rooli.

Keskustan kansanedustaja Hilkka Kemppi vaatii, että Suomessa otettaisiin käyttöön niin sanottu isyyspaketti, joka sisältää isille oman neuvolakerran sekä isyysvapaan pidennyksen.

Kemppi perustelee vaatimustaan sillä, että tasa-arvon näkökulmasta isien perhearkeen osallistumisen edistäminen sekä heidän voimavarojensa vahvistaminen ovat olennaisia asioita. Hän huomauttaa, että tilastollisesti tarkasteltuna isille jää eräänlainen kakkosvanhemman rooli.

Kansanedustajan vaatimuksen taustalla on myös THL:n tuore tutkimus synnytyksen jälkeisestä masennuksesta. Tuon tutkimuksen mukaan jopa 10 prosenttia isistä potee synnytyksen jälkeistä masennusta. Isät kokevat itsensä yksinäisiksi ja tuntevat, etteivät he saa riittävästi apua läheisiltään. Isien kertomuksissa yhtenä stressin aiheuttajana nousee esiin myös lapsiperheen kasvanut rahantarve.

Kemppi vaatii, että isät huomioitaisiin tasavertaisena huoltajana jo raskausaikana

"Isien oma neuvolakäynti tulisi nostaa neuvola-asetukseen ja käytännöksi kaikkialla maassa. Isien neuvolakäynnillä voisi kartoittaa isän kuulumisia ja voimavaroja, tehdä terveystarkastuksen, sekä tunnustaa isyyden", hän sanoo tiedotteessa.

Lue lisää

Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi

THL: Koronakevät supisti voimakkaasti neuvolan ja kouluterveydenhuollon palveluja

Kulmunin kurimus syvenee

Viimeksi keskustan puheenjohtajakisasta vetäytynyt Hilkka Kemppi harkitsee nyt pyrkimistä varapuheenjohtajaksi – "Katrilla on ollut kova vuosi"