Pääministeri Marin tekee ensimmäisen vierailunsa Ruotsiin - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Pääministeri Marin tekee ensimmäisen vierailunsa Ruotsiin

Pääministerit keskustelevat muun muassa maiden kahdenvälisistä suhteista, Itämeren alueen turvallisuudesta ja ympäristönsuojelusta.
Pääministerin ensimmäinen ulkomaanvierailu on perinteisesti suuntautunut länsinaapuriin. Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) tekee tänään pääministerikautensa ensimmäisen ulkomaanvierailun. Se suuntautuu perinteisesti Ruotsiin. Marin tapaa Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin Harpsundissa, joka on pääministerin kesäasunto.

Pääministerit keskustelevat muun muassa maiden kahdenvälisistä suhteista, Itämeren alueen turvallisuudesta ja ympäristönsuojelusta, Euroopan turvallisuudesta sekä EU:n ilmastotavoitteista ja monivuotisesta rahoituskehyksestä.

Ajankohtaisista asioista esille noussee Lähi-itä ja erityisesti tilanne Irakissa, jossa Suomi ja Ruotsi jakavat lähetystökiinteistön ja jossa kumpikin toimii aktiivisesti Isisin vastaisessa koulutusoperaatiossa, Marinin esikunnasta arvioidaan.

Tapaamisessa pääministerien on tarkoitus myös ennen kaikkea tutustua toisiinsa ja päivittää toisilleen maiden sisäpoliittiset tilanteet.

"Löfven haluaa kuulla, miten jatkumo Antti Rinteen (sd.) ja Marinin hallitusten välillä tapahtuu. Rinteen ja Löfvenin välillä oli hyvin tiivis vuoropuhelu, ja sitä on tarkoitus jatkaa", esikunnasta kerrotaan.

Perjantaina Sanna Marin matkustaa Tallinnaan, jossa hän tapaa Viron pääministerin Jüri Rataksen.

Lue lisää

UPM:n Pesonen raahautui telkkariin vasta kun paine pakotti – yritysjohtajilla on julkisuudessa enemmän hävittävää kuin voitettavaa

Hallitus poksautti korkin lainapullosta

Turpeeseen ei saa juuttua

Paine puolueiden sisällä kasvaa