Päivi Räsäsen mukaan alakoulussa joulujuhla korvattiin profeetta Muhammedista kertovalla kulttuurijuhlalla – Ei pidä paikkansa, sanoo rehtori - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Päivi Räsäsen mukaan alakoulussa joulujuhla korvattiin profeetta Muhammedista kertovalla kulttuurijuhlalla – Ei pidä paikkansa, sanoo rehtori

Asiasta kansanedustajalle ovat kertoneet paikalla olleet henkilöt, joiden mukaan se on herättänyt koululaisten vanhempien keskuudessa keskustelua.
Jaana Kankaanpää
Räsäsen mukaan alakoulun rehtori on kertonut oppilaiden vanhemmille, että varsinaista joulujuhlaa ei järjestetä lainkaan ”vaan juhlan aika on itsenäisyyspäivän tienoilla kulttuurijuhlan muodossa”.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo torstaina lähettämässään tiedotteessa saaneensa useita kyselyjä liittyen eiliseen Ylen Ykkösaamun uskonnonopetuskeskusteluun, jossa hän kertoi pääkaupunkiseudulla sijaitsevan koulun ratkaisusta korvata kaikille yhteinen joulujuhla kulttuurijuhlalla. Hän on kommentoinut asiaa myös Twitterissä.

Räsäsen mukaan alakoulun rehtori on kertonut oppilaiden vanhemmille, että varsinaista joulujuhlaa ei järjestetä lainkaan ”vaan juhlan aika on itsenäisyyspäivän tienoilla kulttuurijuhlan muodossa”.

"Minulle tilanteesta kertoneet vanhemmat ja isovanhemmat jäivät siihen käsitykseen, että kulttuurijuhla oli joulujuhlan korvaaja. Kulttuurijuhlassa ei mainittu Jeesusta eikä hänen syntymäänsä, sen sijaan mainittiin profeetta Muhammedin taivaaseen nouseminen Jerusalemista", Räsänen toteaa.

Asiasta kansanedustajalle ovat kertoneet paikalla olleet henkilöt, joiden mukaan asia on herättänyt koululaisten vanhempien keskuudessa keskustelua.

"Vanhemmat toivoivat, että en kerro koulun nimeä, ettei koulua leimattaisi ikävällä ja lapsille haitallisella tavalla ja mahdollisesti aiheutuisi jännitteitä vanhempien ja rehtorin välille. En näe mitään syytä ryhtyä kyseistä koulua ”maalittamaan”, Räsänen korostaa.

Joulujuhlaa ei koulun rehtorin mukaan korvattu kulttuurijuhlalla.

Kyseessä oli Kulttuurien keskellä -nimisen opintojakson päätöstapahtuma, kerrotaan HS:n artikkelissa.

Joulun alla järjestettiin erikseen joululaulajaiset. Lisäksi oppilailla on ollut mahdollisuus osallistua joulukirkkoon.

Väärinkäsitys voi rehtorin mukaan johtua siitä, ettei lukukauden päätöstilaisuuden nimi ole joulujuhla, vaan joululaulajaiset.

"Joululaulajaisissa oppilaiden orkesteri säesti ja laulettiin tuttuja joululauluja, oli oppilaiden esitys ja rehtorin puhe ja opettajien muistamisia", rehtori kertoo IS:lle. "Tässä ovat nyt menneet asiat kovastikin sekaisin."

Lue lisää:

Koulun joulujuhlan järjestäminen kirkossa on lainvastaista – eduskunnan apulaisoikeusasiamies tyrmäsi kouvolalaiskoulun käytännön

MT-gallup: Suomalaisten selvä enemmistö sallisi koulun yhteisen joulujuhlan järjestämisen kirkossa

Lisäys: 10.1. klo 16.52: päivitetty juttuun rehtorin kommentteja

Lue lisää

Päivi Räsänen antaa tukensa kenttäpiispan blogitekstille – "Särkiön analyysi syntyvyyden vähenemisen yhteydestä avioliiton asemaan, seksuaalietiikan romahdukseen ja sukupuolihämmennykseen on osuva"

Pieni osa koululaisista jää kotiin loppukuuksi – koulukyydit järjestyvät niitä tarvitseville

Miten maatalousyrittäjän kannattaa toimia, jos koronan leviäminen tilalle koulujen avaamisen myötä mietityttää? MTK:n koulutusjohtaja neuvoo

Epätietoisuus turvajärjestelyistä huolettaa koululaiskyytien kuljettajia – Ohjeistus puuttuu