Politiikka

Kulmuni keskustan kannatuksen noususta: Tekemistä riittää korjausvelan maksamiseksi

Ylen perjantaina julkistamassa kyselyssä keskustan kannatus nousi 1,4 prosenttiyksikköä 12 prosenttiin.
Sanne Katainen
Katri Kulmuni sanoo, että keskustan rooli sillanrakentajana ei ole auennut kaikille uudessa punamultahallituksessa. – Henkinen siirtymä aiempaan hallituskuvioon on koettu liian pitkäksi, vaikka itse hallitusohjelma on hyvinkin keskustalainen, Kulmuni sanoo.

Keskustapuolueen puheenjohtaja Katri Kulmuni pitää puolueensa tänä aamuna julkaistua kannatuslukemaa iloisena uutisena. Eduskuntavaalien jälkeen mittauksissa rankasti sakannut kannatus sai hänet jo äskettäin epäilemään, että matelevaa kehitystä on vaikea korjata.

"Kannatuksen nousu on meille tietysti toivoa luova asia. Tämä ei kuitenkaan riitä. Kehityksen kääntäminen vaatii kovaa työtä, eli tekemistä riittää", sanoo Kulmuni Facebook-sivullaan keskustan K-studioksi nimetyssä uudessa suoratoistolähetyksessä.

Kulmuni viittaa tekemisellä vuosia kertyneeseen korjausvelkaan, jota puolueelle on hänen mukaansa kertynyt. Heikosti menneiden eduskuntavaalien jälkeinen analyysi on paljastunut, että tuntemattomaksi koettu puolue tarvitsee uudistuakseen aiempaa keskustelevampaa otetta.

Tätä varten Kulmuni kertoo tehostavansa puolueen viestintää. Esimerkiksi keskustan käynnistämistä nettikyselyistä saadut vastaukset hyödynnetään visusti 2020-luvun uudistustyössä.

"Käytän myös jatkossa lupaamani mukaisesti kaksi päivää viikossa keskustalle, toisen puoluetoimistolla ja toisen maakuntia kiertämässä."

Lue lisää:

Katri Kulmuni: Kolmikannan kompastuessa työllisyystoimet jäävät hallitukselle

Lue lisää