Työministeri Haatainen: Työllisyystoimien valmistelu on hyvässä vauhdissa - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Työministeri Haatainen: Työllisyystoimien valmistelu on hyvässä vauhdissa

Hallituksen tavoitteena on nostaa työllisyys 75 prosenttiin ja luoda 60 000 uutta työpaikkaa.
Haatainen siirtyi työministeriksi joulukuussa, kun SDP kierrätti ministerisalkkujaan. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) myöntää, että hallituksen työllisyystavoite on kova. Virkamiehiä ja työmarkkinajärjestöjen työllisyysryhmiä kuultuaan hän kuitenkin arvioi, että valmistelutyö on hyvässä vauhdissa. Hän uskoo, että monet tulevat yllättymään positiivisesti, kun kuulevat tähänastisista saavutuksista.

"Hallitus on itselleen asettamassaan aikataulussa", Haatainen sanoi toimittajatapaamisessa työ- ja elinkeinoministeriössä.

Hallituksen tavoitteena on nostaa työllisyys 75 prosenttiin ja luoda 60 000 uutta työpaikkaa hallituskauden loppuun mennessä. Eräänlaista välietappia odotetaan elokuun budjettiriihestä, jolloin hallituksen on tarkoitus kertoa keinot, jolla puolet työllisten lisäyksestä saavutetaan.

Haatainen siirtyi työministeriksi joulukuussa, kun SDP kierrätti ministerisalkkujaan. Tänään hän kommentoi työllisyyslinjauksia ensimmäistä kertaa laajasti toimittajille.

Haatainen haluaa nyt laittaa kokonaisuuden hallintaan vauhtia. Hän sanoo lähettäneensä muihin työllisyyden kannalta keskeisiin ministeriöihin kirjeen, jossa toivoo ministeriöiden näkökulmista vastauksia hallituksen työllisyystavoitteen saavuttamiseksi.

"On aika vahvistaa koordinaatiota, vetää yhteen, saada laajat kokonaisuudet hallittaviksi, että pystytään näkemään myös niitä tuloksia."

Työllisyystoimia on valmisteltu viime syksynä työmarkkinajärjestöjen voimin, mutta työntekijät ja työnantajat eivät päässeet niistä yhteisymmärrykseen. Haatainen puolustaa heidän työtään.

"On tärkeää todeta se, että virkamiesten työ ei ole mennyt hitaasti eikä huonosti. Tälle työlle haluan antaa kaiken tukeni."

Hallitus pääsee arvioimaan kolmikantaisten työryhmien työtä tammikuun lopussa hallituksen iltakoulussa.

Budjettiriihen tavoitteeseen on kuitenkin vielä matkaa.

"Siihen mennessä on juostavana monta kilometriä, mutta uskon, että tästä saadaan tuloksia."

Lue lisää

Työttömiä elokuussa yli 40 000 enemmän kuin vuosi sitten

Budjettiriihen työllisyyspäätökset tarkastelussa – työministeri avaa ratkaisuja kello 14

Energiaturpeen vero nousee samassa suhteessa kuin muiden lämmityspolttoaineiden – käyttö ajetaan alas uudella lattiahintamallilla

Neuvottelut työllisyystavoitteesta jatkuvat – keinot 30 000 työllisen saamiseksi ovat näkyvissä