HS-gallup: Puolueiden kannatus näyttää vakiintuneen, perussuomalaiset edelleen ykkösenä - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

HS-gallup: Puolueiden kannatus näyttää vakiintuneen, perussuomalaiset edelleen ykkösenä

Vasemmistoliiton, RKP:n ja KD:n kannatusluvut laskivat hivenen.
LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
SDP:n Sanna Marin nousi pääministeriksi joulukuussa Antti Rinteen hallituksen jätettyä eronpyyntönsä.

Puolueiden kannatus näyttää vakiintuneen viime kuukausina, kertoo Helsingin Sanomien tuore gallup.

HS-gallupin mukaan suosituin puolue on edelleen perussuomalaiset 22,8 prosentin kannatuksella. Toiseksi suosituimpana jatkaa toiseksi suurin oppositiopuolue kokoomus 17,5 prosentin kannatuksella.

Pääministeripuolue SDP:n kannatusprosentti on sama kuin joulukuussa, 15,1. Pääministeri Sanna Mariniin (sd.) kohdistuva suuri ulkomailla osoitettu mielenkiinto ei näy puolueen kannatuksessa, lehti tulkitsee.

Vihreät on neljäntenä 12,8 prosentillaan. Kantar TNS:n tekemän gallupin mukaan viidentenä olevan keskustan kannatus koheni 0,4 prosenttiyksikköä ja on nyt 11,5 prosenttia.

Vasemmistoliiton, RKP:n ja KD:n luvut laskivat hivenen. Vasemmistoliiton prosentti on nyt 8,3, RKP:n 4,3 ja KD:n 3,9. Liike Nytin luku on 1,7.

Kaikki muutokset mahtuvat tilastolliseen virhemarginaaliin. Tutkimukseen haastateltiin puhelimitse noin 2 200 ihmistä.

Lue lisää

Keskustan kannatus parhaiten maaseudun asiaa ajavana puolueena on suomalaisten mielestä noussut — maaseutukunnissa perussuomalaiset ajaa ohi

Liittovaltion tuomari jäädytti Trumpin hallinnon Tiktok-latauskiellon Yhdysvalloissa

Yle haluaa luopua televisioantenneista – esitys nettiin siirtymisestä herättää arvostelua: "Lisää kustannuksia ja maaseudulla television katseleminen vaikeutuu"

Annika Saarikko kommentoi rajua keskustelua yrittäjien yhteiskuntavastuusta – "Tuntemani yrittäjät ovat ylpeitä siitä hyvästä, mitä heidän veroeuroillaan Suomi tarjoaa kansalaisille"