Perussuomalaisten Halla-aho: Bensan hinnan nosto ei vähennä autoilua eikä liikenteen päästöjä - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Perussuomalaisten Halla-aho: Bensan hinnan nosto ei vähennä autoilua eikä liikenteen päästöjä

Hän huomauttaa myös, että polttoaineiden hinnan korotukset maksaa jokainen kuluttaja, koska kuljetuskustannukset siirtyvät kuljetettavien tuotteiden hintoihin.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi puolueen ilmastopoliittisista linjauksista tiedotustilaisuudessa. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi-Halla-aho sanoo, ettei polttoaineiden hinnan nostaminen vaikuta autoilun määrään eikä päästöihin. Perussuomalaisten mediatilaisuudessa puhuneen Halla-ahon mukaan ihmiset eivät aja huvikseen, vaan päästäkseen töihin, kauppaan, kouluun ja palvelujen ääreen.

Hänen mukaansa yksityisautoilijan kurittaminen ilmastoverotuksella tuhoaa koko maan asumiskelpoisuutta.

"Kun työpaikat katoavat sekä elin- ja liikkumiskustannukset nousevat, ihmisillä ei ole paljon muuta vaihtoehtoa kuin keskittyä kaupunkeihin", Halla-Aho sanoo.

Hän huomauttaa myös, että polttoaineiden hinnan korotukset maksaa jokainen kuluttaja, koska kuljetuskustannukset siirtyvät kuljetettavien tuotteiden hintoihin.

Halla-ahon mielestä metsäteollisuuden toiminnan vaikeuttaminen ajaa teollisuutta sinne, missä se saastuttaa eniten.

"Metsäteollisuuden tuotteiden kysyntä kasvaa maailmalla. Tähän Suomi ei voi vaikuttaa. Sen sijaan Suomi voi vaikuttaa siihen, valmistetaanko näitä tuotteita vastuullisesti Suomessa vai kiihdyttääkö Kiina Kaakkois-Aasian sademetsien parturoimista ja tuotteiden valmistamista kivihiilisähköllä pyörivissä tehtaissaan", Halla-aho sanoo.

Hänen mukaansa suomalainen tehtaanpiippu on paras ilmastoteko, koska vaihtoehto suomalaiselle tehtaanpiipulle on kiinalainen tehtaanpiippu.

Lue lisää

Halla-ahon vaikea siivousurakka

Kirjailija Miika Nousiainen ammensi Metsäjättiin lapsuudestaan ja tapasi lopetettujen tehtaiden henkilöstöä: "Tehdaspäällikölle on hirveä paikka olla puun ja kuoren välissä"

MT:n lukijat kaipaavat lisää kuitupuuta käyttäviä tehtaita – etenkin Kainuuseen

Oppositio jättää välikysymyksen talous- ja työllisyystavoitteiden hylkäämisestä