Hotellinjohtajan mukaan koronavirus ei ole aiheuttanut paniikkia: "On selvää, että matkanjärjestäjät ovat varpaisillaan" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Hotellinjohtajan mukaan koronavirus ei ole aiheuttanut paniikkia: "On selvää, että matkanjärjestäjät ovat varpaisillaan"

Panikoitumisen ja ylireagoinnin estää Jussi Perkkiön mukaan ajantasainen tiedonsaanti.
Kari Salonen, Timo Lindholm
Hotellinjohtaja Jussi Perkkiö sanoo, että vaikka kyseessä oli yksittäistapaus, he seuraavat tarkalla korvalla tilannetta.

Sokos Hotel Rovaniemen hotellinjohtaja Jussi Perkkiö sanoo, ettei koronavirus-epidemia ole aiheuttanut paniikkia matkailuyritysten piirissä.

"Olemme THL:n tiedotuksen piirissä ja juuri tuli S-ryhmän sisäinen tiedote, joka noudattelee THL:n ohjeistusta", Perkkiö kertoo.

Ohjeissa neuvotaan tarkkailemaan Kiinasta, erityisesti Wuhanin alueelta tulevia asiakkaita. Jos oirehtivia ihmisiä havaitaan, heidät neuvotaan ohjaamaan terveydenhuollon piiriin.

"Mitään eritystoimenpiteitä meillä ei ole, hyvän käsihygienian lisäksi", Perkkiö sanoo.

Ajantasainen tiedon saanti estää hänen mukaansa panikoitumisen ja ylireagoinnin.

"Se on selvää, että matkanjärjestäjät ovat varpaisillaan. Yksi peruutus matkanjärjestäjältä meille on tullut tänään koronaepäilyn vuoksi - tai ainakin sen nimissä. Kyseessä oli pieni ryhmä, joka todennäköisesti oli alueelta, mistä ei pääse matkustamaan", Perkkiö sanoo.

Perkkiö sanoo, että vaikka kyseessä oli yksittäistapaus, he seuraavat tarkalla korvalla tilannetta. Kiinalaisen uudenvuoden vuoksi matkustuskausi idästä on vilkkaimmillaan.

"Ryhmämatkailijoiden ja matkanjärjestäjien kautta tulevien yksittäisten matkailijoiden liikkeet ovat ennustettavissa. Matkanjärjestäjät saavat asiakkailleen tiedon, kuinka toimia, jos oireita ilmaantuu", Perkkiö kiittelee.

Sen sijaan suurimman riskin aiheuttavat omatoimimatkailijat. He ovat voineet olla matkalla jo kauan, mutta eivät saa ohjeistusta taudin varalle.

Lue lisää:

Infektiolääkäri tyynnyttelee: ”Tuskin koronavirus ja jos onkin, se kyetään hallitsemaan”

Kahdesta Ivalossa vierailevasta kiinalaisturistista otettiin koronavirusnäytteet – THL:n mukaan selvittämisessä menee todennäköisesti muutama päivä

Lue lisää

Suomessa 105 uuttaa koronatartuntaa – Tartuntojen lähde tiedossa Husin alueella vain murto-osalla

THL: Jos koronaepidemia etenee kiihtymisvaiheeseen, maskia suositellaan lukioissa ja ammattikouluissa

THL: Kasvomaskin käyttöä suositellaan koronaepidemian kiihtymisvaiheessa joukkoliikenteen lisäksi myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa

Hallituksen on määrä päättää tänään uusista matkustusrajoituksista – matkustaminen Virosta ja Ruotsista vaikeutumassa