Politiikka

Hotellinjohtajan mukaan koronavirus ei ole aiheuttanut paniikkia: "On selvää, että matkanjärjestäjät ovat varpaisillaan"

Panikoitumisen ja ylireagoinnin estää Jussi Perkkiön mukaan ajantasainen tiedonsaanti.
Kari Salonen, Timo Lindholm
Hotellinjohtaja Jussi Perkkiö sanoo, että vaikka kyseessä oli yksittäistapaus, he seuraavat tarkalla korvalla tilannetta.

Sokos Hotel Rovaniemen hotellinjohtaja Jussi Perkkiö sanoo, ettei koronavirus-epidemia ole aiheuttanut paniikkia matkailuyritysten piirissä.

"Olemme THL:n tiedotuksen piirissä ja juuri tuli S-ryhmän sisäinen tiedote, joka noudattelee THL:n ohjeistusta", Perkkiö kertoo.

Ohjeissa neuvotaan tarkkailemaan Kiinasta, erityisesti Wuhanin alueelta tulevia asiakkaita. Jos oirehtivia ihmisiä havaitaan, heidät neuvotaan ohjaamaan terveydenhuollon piiriin.

"Mitään eritystoimenpiteitä meillä ei ole, hyvän käsihygienian lisäksi", Perkkiö sanoo.

Ajantasainen tiedon saanti estää hänen mukaansa panikoitumisen ja ylireagoinnin.

"Se on selvää, että matkanjärjestäjät ovat varpaisillaan. Yksi peruutus matkanjärjestäjältä meille on tullut tänään koronaepäilyn vuoksi - tai ainakin sen nimissä. Kyseessä oli pieni ryhmä, joka todennäköisesti oli alueelta, mistä ei pääse matkustamaan", Perkkiö sanoo.

Perkkiö sanoo, että vaikka kyseessä oli yksittäistapaus, he seuraavat tarkalla korvalla tilannetta. Kiinalaisen uudenvuoden vuoksi matkustuskausi idästä on vilkkaimmillaan.

"Ryhmämatkailijoiden ja matkanjärjestäjien kautta tulevien yksittäisten matkailijoiden liikkeet ovat ennustettavissa. Matkanjärjestäjät saavat asiakkailleen tiedon, kuinka toimia, jos oireita ilmaantuu", Perkkiö kiittelee.

Sen sijaan suurimman riskin aiheuttavat omatoimimatkailijat. He ovat voineet olla matkalla jo kauan, mutta eivät saa ohjeistusta taudin varalle.

Lue lisää:

Infektiolääkäri tyynnyttelee: ”Tuskin koronavirus ja jos onkin, se kyetään hallitsemaan”

Kahdesta Ivalossa vierailevasta kiinalaisturistista otettiin koronavirusnäytteet – THL:n mukaan selvittämisessä menee todennäköisesti muutama päivä

Lue lisää

Urheilujoukkueista syntyi altistumisryppäitä Mikkeliin ja Seinäjoelle – Raportointiviive nosti piikin koronatapauksien määrään

Koronavirus iskee talouteenkin

THL: Riski saada koronavirus lomalla Kiinan ulkopuolella on äärimmäisen pieni

Koronavirustartunnat lisääntyivät Kiinassa taas tuhansilla